MKB: öt százalékos leépítés

Pénzcentrum2009. március 4. 08:15

Elküldi munkatársainak öt százalékát az MKB Bank: a főtulajdonos BayernLB az idei pénzügyi-üzleti tervvel kapcsolatban komoly költségcsökkentést szeretne.

Az MKB Bank 2007-es éves jelentése szerint az alkalmazottak száma 1978. Az indoklás szerint a főtulajdonos BayernLB az idei pénzügyi-üzleti tervvel kapcsolatban komoly költségcsökkentési elvárásokat támasztott, amelyek jelentősen érintik az MKB létszám- és bérgazdálkodását is.

A pénzintézet már bejelentette a munkatársak öt százalékát érintő, csoportos létszámcsökkentési szándékot a helyi üzemi tanácsnak és az illetékes munkaügyi központnak. A szervezeti struktúra átszervezése következtében egyes feladatok, feladatkörök megszűnnek, illetve összevonják azokat.

Már folyik a konzultáció a bank üzemi tanácsának képviselőivel, és a hitelintézet az outplacement, azaz a "gondoskodó elbocsátás" eszközeivel is igyekszik segíteni a kollégákat az álláskeresésben.

Támogatják majd a továbbképzéseken való részvételt is, illetve tervezik egy belső karrieriroda felállítását, amely munkaközvetítő cégekkel venné fel a kapcsolatot.

Címkék: