Nagyot hibázott a Microsoft: szétszedték őket a fórumozók!

Pénzcentrum2009. február 25. 18:30

A gazdasági válság hatásai a világ legnagyobb szoftvergyártó cégét is elérték. A Microsoft a következő másfél évben körülbelül ötezer dolgozó elbocsátását tervezi, első körben 1400 munkatársuktól váltak meg januárban. A cég duplán bakizott, mivel egyrészt hiba csúszott a végkielégítések kiszámításába, másrészt az érintett munkatársaktól visszakövetelték a pénzt.

A Reuters értesülései szerint összesen 25 dolgozó részesült magasabb végkielégítésben a kelleténél, akik közül valaki nem volt rest feltenni az internetre a pénz visszaköveteléséről szóló értesítő levelet. A fórumozók ízekre szedték a vállalatot, amely ezek után visszavonta követlelését.

"Ez valóban hiba volt a részünkről, nagyobb körültekintéssel kellett volna eljárni a végkielégítések kiszámítása során." - ismerte el rövid közleményében a blamát a Microsoft szóvivője. A cég ezt követően azonnali hatállyal visszavonta a túlfizetés visszautalására vonatkozó igényét. A vállalat nem részletezte, hogy mi okozta a számítási hibát és azt sem hozták nyilvánosságra, hogy mekkora összegekről volt szó.

Címkék: