Provident-ügynökök voltak a rendőrök

Pénzcentrum2009. február 19. 14:30

Pénzbehajtással is foglalkoztak a Provident ügynökeiként dolgozó baranyai rendőrök. Felettesük tudott a dologról, sőt, engedélyt is adott a zsaruknak az ügynöki munkára.

Mali Zoltán, Drávapiski polgármestere panasszal fordult Dakos Józsefhez, Baranya megye rendőrfőkapitányához. A faluvezető azt nehezményezi, hogy - információi szerint - négy vagy öt dél-baranyai rendőr a Provident ügynökeként pénzkihelyezéssel és behajtással foglalkozik.

Az uzsorások, illetve a magas kamattal kölcsönt adó Provident ellen harcot hirdető polgármester etikailag összeegyeztethetetlennek tartja, hogy egy rendőr pénzbehajtással foglalkozzon.

Dakos József osztja Mali véleményét. A posztjára 2007 novemberében kinevezett főkapitány elmondta: tavaly ősszel tudta meg, hogy a rendőrök közül többen is a Providentnek dolgoznak. Ehhez valamennyi egyenruhás engedélyt kapott parancsnokától.

Dakos ennek ellenére úgy döntött, hogy 2009 januárjától a megye rendőrei nem vállalhatnak másodállást a Providentnél. Dakos most vizsgálatot indít annak érdekében, hogy ellenőrizzék: a rendőrök valóban felhagytak-e az ügynöki munkával.

Címkék:
pénzbehajtás,