Sokan lázasan is dolgoznak: féltik állásukat az influenzások!

Pénzcentrum2009. február 10. 09:00

Számos dél- és nyugat-dunántúli cégnél a dolgozók nagy része már lebetegedett, ez azonban a legtöbbnél nem okoz fennakadást a termelésben, hiszen alig van megrendelés. Másutt viszont épp a legrosszabbkor érkezett a járvány, még létszámleépített dolgozókat is vissza kellett venniük.

A 300 dolgozót foglalkoztató Delta Fém- és Acélipari Kft.-nél jelenleg már közel nyolcvanan vannak táppénzen, de a betegek száma egyre csak nő. A cég humánpolitikai vezetője elmondta, az egyik dél-dunántúli bázisukat be is kellett zárniuk, miután már a vezetőket is leterítette a betegség. Nem okoz azonban ez sem különösebb fennakadást, hiszen a második félévtől alig kapnak megrendelést, így biztos, hogy újabb leépítésekre, munkaidő-csökkentésre, vagy üzembezárásra lesz szükség.

Nem csoda, ha ilyen körülmények között a dolgozók még lázasan is, de inkább bejárnak munkahelyükre, annak ellenére, hogy az üzemorvos is hazaküldené őket. A Kerka Ruhaipari Gyártó - és Kereskedelmi Kft.-nél lassan már hetvenen nem dolgoznak, így az eredetileg tervezett leépítést most a járvány elmúltáig elhalasztják. No de ki merne ilyenkor beteget jelenteni?

Másutt, mint például a Globál 97 Műanyagipari Kft.-nél a legrosszabbkor ütötte fel fejét a járvány, hiszen épp most kapott a cég egy nagyobb rendelést, amit most alig tudnak leszállítani, így visszavettek húsz olyan dolgozót is, akiket októberben építettek le.

Címkék: