Szereted a munkahelyed? Akkor mentsd meg!

Pénzcentrum2009. január 28. 15:00

Egyre többen érzik úgy, hogy veszélybe került a munkahelyük, hogy az általános leépítések miatt holnap már be sem kell jönniük dolgozni. Összehúzzák magukat, hátha nem kapja el őket a fűnyíró. Ahelyett, hogy a sarkukra állnának és megmutatnák a főnököknek: képesek a cégért dolgozni.

Vannak esetek, amikor a legnagyobb jóindulattal sem lehet megmenteni egy céget, amikor az állásod akkor is megszűnik, ha személy szerint a főnök kedvenc beosztottja voltál. Amíg viszont van remény, és az állásod is szereted, az a legjobb taktika, ha személy szerint mindent megteszel azért, hogy valóban te légy a kedvenc a vállalatnál. Íme néhány praktika, hogyan mentsd meg a munkahelyed.

Légy szem előtt!

Ne hagyd találgatásokba bocsátkozni a vezetőséget a munkádat illetően. Legyenek időről időre visszajelzéseik arról, hogyan haladsz a munkáddal, még akkor is, ha ezt kifejezetten nem kérik. Semmiképp ne úgy hívd fel magadra a figyelmet, hogy folyton fizetésemelésért és bónuszért kilincselsz!

Dolgozz többet!

Amikor a cég dolgozóinak egy részét elbocsátják, valakinek az ő korábbi munkájukat is el kell végezni. Ha mosolyogva elvállalod - te leszel a főnökség álmaiból előpattant alkalmazott. De ne feledd, mindezt látniuk is kell. A leépítések első számú célpontjai a láthatatlan és elviselhetetlen emberek. Ha látják, hogy keményen dolgozol, nem kétséges, hogy meglesz a jutalmad, amikor jobbra fordul a cég sora.

Beszélgess a főnököddel!

Ha van kávé- vagy ebédszünetben összefuttok, ne állj le az időjárásról csevegni. Kezdeményezz inkább beszélgetést a cég konkurenseiről, a jövőbeni kilátásokról, egy új ötletről. Néha nekik is ugyanolyan nehéz beszélgeetésbe fogni az alkalmazottakkal, mint neked megszólítani őket. De ha látják rajtad, hogy szíveden viseled a cég sorsát, tudni fogják, hogy benne vagy a brancsban.

Segíts, ahol tudsz!

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Ha úgy érzed, hanyagolnak az irodában, menj be egyenesen a főnökhöz, kérdezd meg, miben tudnál neki segíteni, hogy enyhítsd a vállára nehezedő terhet. Örülni fog, ha megszabadul néhány feladattól, te meg hamar nélkülözhetetlenné válsz.

Maradj jólértesült!

Nem elég a munkádat jól végezni, az is szükséges hozzá, hogy lásd, mi zajlik a cégben és a cég körül egyaránt. Regisztrálj különféle hírlevelekre, amelyek a cégeddel és a szektorral foglalkoznak, hogy mindig jól értesült légy a legújabb eredményekről és kihívásokról. Ha arr kerül a sor, vitasd meg a főnököddel a felmerülő témákat, de soha ne pletykáld el munkatársaknak a cégről szerzett bizalmas információidat. Különösen, ha rossz hírről van szó!

Vizsgáld meg magad alaposan!

Próbáld meg kívülről látni magad, a főnököd szemével. Képzeld el, mit szólna a személyes megjelenésedhez, a hozzáállásodhoz, az asztalodhoz és az elvégzett munkádhoz. Biztosan találsz majd gyenge pontot. Igyekezz ezeken javítani, hogy semmiképp ne érhesse szó a ház elejét.

Címkék: