Szűrhetőek lettek a letölthető APEH nyomtatványok!

Pénzcentrum2009. január 26. 12:45

A www.apeh.hu honlapon megtalálható nyomtatványok (bevallások, bejelentő lapok) keresési lehetőségét biztosítja az adóhatóság. Az egyszerűbb és gyorsabb keresés érdekében az eddigihez képest, új szűrési képernyőt alakítottunk ki. Ezen kereső segítségével a benyújtás éve vagy az adónem ismeretében is megtalálható a keresett nyomtatvány.

A megújult keresési felület a Letöltések/Nyomtatványkitöltő programok menüpont alatt érhető el, ahol két szűrési modul áll az adózók rendelkezésére.

Abban az esetben, ha adózó ismeri a nyomtatvány pontos számát, az egyszerű keresést választva, lehetősége van egy legördülő menü segítségével kiválasztani a keresett nyomtatványt. Ebben a menüben a lista elejére a 2009-es, azaz a 09-el kezdődő nyomtatványok kerülnek, így mindig az éppen aktuális nyomtatványokat lehet először megtalálni.

Lehetőség van szövegrészletre, továbbá számra történő keresésre is abban az esetben, ha nem ismert a keresett nyomtatvány pontos elnevezése. Ebben az esetben a "Keresett kifejezés a nyomtatvány megnevezésében" rovatot kell használni, majd "Keresés" után, megjelennek mindazon nyomtatványok, amelyek nevében szerepel a beírt kifejezés. Így könnyen és egyszerűen, az összes nyomtatvány végignézése nélkül megtalálható a szükséges bevallás.

Az összetett keresést választva hat különböző szűrési kategória közül lehet választani. Minden kategóriából egyszerre csak egy paramétert választható ki a legördülő menüből. A hat szűrési feltétel a következő:

- Benyújtásra kötelezettek köre,

- Benyújtásra kötelezettek alkategória,

- Adónem,

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

- Nyomtatvány jellege,

- Bevallás tí­pusa,

- Benyújtás éve.

A paraméterek kiválasztása után automatikusan megjelenik a feltételeknek megfelelő bevallások száma. A "Találatok megjelenítése" után, letölthető a szükséges nyomtatvány. Új keresés indítására a "Szűrő feltételek törlése" után van lehetőség. Mindkét szűrési felület esetén biztosított az "Összes nyomtatvány megjelenítése", megtekintése.

A megújult kereső felület könnyen és egyszerűen használható, ezzel is könnyebbé téve az adóhatóság honlapján található több száz nyomtatvány közötti eligazodás.

Címkék: