Drámai NyISSzANtás: 1200-an kerülnek az utcára!

Pénzcentrum2009. január 9. 11:00

1200 dolgozót küldenek el a japán Nissan autógyár legnagyobb brit üzeméből - jelentette be tegnap a vállalat regionális gazdasági igazgatója. Nehéz idők várnak a 2008-ban 380 ezer új autóval a kontinens egyik legtermelékenyebb üzemének számító sunderlandi gyáregység dolgozóira.

 


Azok a boldog, szép napok, ég veled! (Forrás: Sun magazin)

A munkások a héten tértek vissza a karácsonyi leállást követően, de sokaknak - többek között 400 szerződéses szerelőnek - fel sem kellett venni a munkát. A cég zászlóshajójának tartott üzemet is elérte az elbocsátási hullám, az iparág többi képviselője mellett a Nissan is a túlélésért küzd.

A statisztikák szerint decemberben 27 %-kal kevesebb új Nissan talált gazdára, mint egy évvel korábban, ezért a gyár rákényszerült, hogy ennek megfelelően visszafogja a termelést is. Teljes műszakokat függesztését tervezik, de felmerült a négynapos munkahét bevezetése is.

A 2009-es tervadatok szerint 300 ezerre mérsékelnék az előállított új autók számát, de ha az eladási mutatók nem javulnak, akkor ez a mennyiség is tovább csökkenhet. A kellemetlen hír bejelentésével megbízott vezető kijelentette, hogy a jelenlegi körülmények között nehéz, de elkerülhetetlen volt a döntés meghozatala.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Aston Martin vezetősége tegnap 600 ember elbocsátását jelentette be, ami a teljes dolgozói létszám harmadát teszi ki.

Címkék: