Eltűnhet az Auchan-kártya? Felszámolják a szolgáltatót, ezt kell tudniuk az ügyfeleknek

Pénzcentrum2023. szeptember 18. 15:33

Az MNB az ONEY Magyarország Pénzügyi Szolgáltató Zrt. kérelmére visszavonta a társaság engedélyét és elrendelte annak végelszámolását. A fogyasztási hitelező pénzügyi vállalkozás teljesítő és nem fizető hiteleit már korábban egyéb piaci szereplők számára adta át. Ez a cég volt a népszerű Auchan kártya kibocsátója is.

Mint a jegybank közleményében írja, az ONEY Magyarország Pénzügyi Szolgáltató Zrt. (ONEY) saját maga által benyújtott kérelmére visszavonta a pénzügyi vállalkozás tevékenységi engedélyét és elrendelte annak végelszámolását.

A jegybank a jogszabály alapján végelszámolónak a Pénzügyi Stabilitási és Felszámoló Nkft. (PSFN) jelölte ki, a végelszámolás kezdő időpontja 2023. szeptember 16. Az MNB tavaly októberi engedélye nyomán az – eddig pl. nagyáruház, sportszer-forgalmazó társaság lakossági ügyfelei részére kisebb összegű fogyasztási hiteleket nyújtó – ONEY teljesítő hitelállományát a Magyar Cetelem Bank Zrt.-re, egy másik határozat alapján pedig nem teljesítő követeléseit az MKK Magyar Követeléskezelő Zrt.-re engedményezte.

A hitellel rendelkező ügyfeleknek így még meglévő tartozásaikat a szerződéseikben meghatározott feltételekkel e társaságok felé kell törleszteniük. Az ONEY mindezek nyomán az engedély visszavonása és a végelszámolás időpontjában nem rendelkezett az ügyfelekkel szembeni követelésekkel, illetve pénzügyi szolgáltatásból eredő egyéb kötelezettséggel sem.

Címkék:
hitel, mnb, jegybank, pénzügyek, pénzügy, szolgáltató, pénzügyi szolgáltatás, végelszámolás, oney,