Hivatalos, eldőlt a családtámogatások sorsa: ez lesz a CSOK-kal, babaváróval 2023-ban

Pénzcentrum2022. december 28. 20:27

2022. december 28-án, szerdán este megjelent a rendelet a Magyar Közlönyben, mely a családtámogatások sorsáról szól: e szerint még két évig, 2024. december 31-ig lehet őket igényelni. Az otthonfelújítási támogatás kivételével tehát mindegyiket meghosszabbította a kormány.  

A szerdán megjelent rendelet rögzíti, hogy a babaváró hitel, a falusi CSOK, az 5%-os lakásvásárlási és a 27%-os lakásépítési áfa visszatérítéseis 2024. december 31-ig igényelhető.

A miniszterelnök korábban már beszélt a családtámogatások meghosszabbításának tervéről, mostantól azonban már hivatalos az új határidő. Pedig az év végéhez közeledve már több bank is felfüggesztette a babaváró igénylésének lehetőségét a bizonytalanság miatt, vagy tájékoztatást tettek ki a teendőkkel kapcsolatban.

Úgy tűnik, hogy az otthonfelújítási támogatásnak vége van december 31-ével, a támogatási kérelmet eddig nyújthatják be az igénylők, ezt ugyanis nem hosszabbította meg a kormány.

A nagycsaládosok autóvásárlási kedvezményének esetében ha az adásvételi szerződés vagy a pénzügyi lízingszerződés a határozat véglegessé válásától számított hat hónapon belül nem jön létre, a szerzési támogatás nem folyósítható. Ez a hat hónap most egy évre módosul és nem hosszabbítják meg ebben a 2022. december 31-ei határidőt.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

 

Címkék:
áfa, december, csok, csok 2016, csok 10+10, csok 10+10 millió, nagycsaládosok, rendelet, családtámogatás, csok hírek, családtámogatások,