Újabb két bank élesítette a fontos funkciót: erre vártak a magyar iPhoneosok

Pénzcentrum2019. július 3. 14:00

Újabb két magyar banknál érhető el az Apple Pay szolgáltatás, így a gyártó eszközeivel is tudnak fizetni az ügyfelek. Hamarosan további hazai pénzintézetek is bevezethetik a praktikus fizetési módot.

A Gránit Banknál és az Erste Banknál is elrajtolt az Apple fizetési szolgáltatása, az Apple Pay. Az ügyfelek számára teljesen díjmentes funkciót a két szóban forgó pénzintézet bármely bankkártyájával lehet használni, az Erste esetében a Visa típusú kártyákkal is.

Az érintéses tranzakciókhoz egy arra alkalmas Apple-készülék (iPhone 6 vagy annál újabb telefon, illetve bármilyen Apple Watch), egy aktív bankkártya szükséges. Az alig egyperces telepítést az iOS Wallet appjában lehet kezdeményezni. A Gránit Bank SMS-ben visszaigazoló kódot küld az ügyfél szerződésében lévő mobilszámára, amely elengedhetetlen a regisztráció befejezéséhez. Az Erste Banknál bekapcsolt 3-D Secure szolgáltatás szükséges az aktiváláshoz, melynek hiányában csak a telefonos ügyfélszolgálat tudja befejezni a folyamatot.

iPhone esetén terminálos fizetésekhez minden esetben azonosítás szükséges (Touch ID-val, Face ID-val, vagy jelkóddal), ezt követően viszont már csak a kártyához beállított limit szabhat határt a tranzakció összegének, azaz 5000 forint felett sem szükséges PIN-kód.

Az Apple Pay alapja a biztonság. A bankkártya számát sem az eszköz, sem az Apple szerverei nem tárolják. Ehelyett egy egyedi azonosítót (Device Account Number) rendel hozzá a szoftver a tranzakcióhoz, és titkosítva ezt tárolja a készülék biztonsági moduljában (Secure Element). Minden tranzakcióhoz egyedi, alkalmanként változó biztonsági kód tartozik

- áll a Gránit Bank közleményében.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Az Apple Pay fizetési szolgáltatást támogató bankok hazai listája várhatóan tovább bővül az idei évben: az OTP májusi bejelentését követően a CIB Bank is jelezte, hogy mindent megtesz a szolgáltatás mihamarabbi bevezetésért.

Címkék:
hitel, iphone, mobiltelefon, apple, gránit bank, erste bank,