Már végleges: ekkor kapnak pénzt az OTP ügyfelei

Pénzcentrum2015. március 6. 15:59

Az OTP devizahiteles ügyfelei számára tegnap este jött meg a végső döntés, miszerint a Kúria elutasította a bank keresetét. De miért perelt a pénzintézet, és mikor kapnak visszatérítést az ügyfelek?

Az OTP Bank csütörtökön kézhez kapta a Kúria ítéletét abban a perben, melyet az OTP Bank és az OTP Jelzálogbank a fogyasztói deviza alapú hitelek általános szerződési feltételeinek tisztességessége tárgyában 2014 augusztusában indított a magyar állam ellen - áll az OTP közleményében. A Kúria hatályában fenntartotta a másodfokú bíróság azon ítéletét, melyben az OTP Bank és az OTP Jelzálogbank keresetét teljes egészében elutasította.

Mikor kapják meg az OTP ügyfelei a devizaleveleket?

Az elszámolást és a forintosítást az OTP az elszámolásról és forintosításról szóló törvény szerint végzi el.

Az OTP Bank és az érintett leánybankok ügyfelei a törvény által meghatározott időpontban, tehát 2015. március-április hónapban fogják kézhez kapni azt az elszámoló levelet, amely pontosan tartalmazza a hiteltörténetet, az elszámolás részleteit, ingatlanhitelek esetén a forintosítás részleteit és az ehhez kapcsolódó információkat

- olvashattuk az OTP Bank válaszában. Ez azt jelenti, hogy az OTP ügyfelei a többi bankkal megegyező időpontban kapják meg az elszámolási értesítőiket, vagyis ugyan azokat a határidőket érdemes figyelniük, mint a többi devizahitelesnek.

Arra a kérdésünkre, hogy melyik típusú kölcsönöknél kaphatják meg először a pénzt az ügyfele, egyelőre a hitelintézet még nem tudott választ adni.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

 

Címkék:
hitel, devizahitel, elszámolás, forintosítás,