Egymilliót keres havonta, mégsem képes kifizetni hiteleit a sztár

Pénzcentrum2014. augusztus 28. 18:00

Havonta egymilliót keres a TV2 sztárja, ennek tetemes részét viszont adósságai törlesztésére kénytelen fordítani. L. L. Junior lakását is eladta, hogy kikecmeregjen az adósságcsapdából, azonban továbbra is rajta van a Nemzeti Adó-és Vámhivatal (NAV) a végrehajtással érintettek között. A devizahiteles mentőcsomagtól vár egy kis könnyítést.

Hiába adta el lakását és szabadult meg több végrehajtástól is L.L. Junior, továbbra is tetemes tartozást görget maga előtt az énekes. A bankjának körülbelül 12,5 millióval, a végrehajtónak félmillióval, az adóhivatalnak, a társasháznak és a közüzemi szolgáltatóknak pedig több százezer forinttal tartozott az ingatlan eladása előtt - írja a Blikk. Ebből törlesztetett körülbelül nyolcmilliót a bankja felé, a szolgáltatókkal pedig részletfizetésben állapodott meg.

Pedig a TV2 sztárja közel egymillió forintot keres havonta.

Ennek 70-80 százalékát fordítja törlesztésre, a többi a családra és a mindennapi megélhetésre megy el.

A napilapnak elmondta, hogy bankjával azért nem tudott még megállapodni, mert a többi devizahiteleshez hasonlóan várja az énekes vélekedése szerint még az is lehetséges, hogy visszakap valamennyi pénzt.

Habár a pontos adatok és a szerződés ismerete nélkül nem lehet megmondani, hogy L. L. Junior számíthat-e visszatérítésre, azt viszont pontosan ki tudta számolni a Pénzcentrum, hogy a nehéz helyzetbe jutó Dávodi család mire számíthat. A TV2 Napló című műsorában egy tipikus magyar adóst megtestesítő családot mutattak be, akiknek szintén jár vissza valamennyi pénz a devizahiteles mentőcsomagnak köszönhetően. Az összeg kiszámításában Ráski Péter kollégánk volt Dávodiék segítségére. Hogy a szerződésük alapján mennyit pénzt kaphatnak vissza, arrólITTtudsz bővebben olvasni.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Ráadásul Palkó István Portfoliós kollégánk nyilatkozata alapján a mostani tőketartozásnak átlagosan 19 százaléka jöhet le az elszámolások miatt. Ez igen jelentős összeg; a havi törlesztőrészletek ennek köszönhetően és a kötelező kamatcsökkentések miatt is csökkenni fog.

Ez azt jelenti, hogy átlagosan 27 százalékkal csökkenhetnek a törlesztőrészletek.

Palkó István ATV-s interjújáról ITTtudhatsz meg többet.

Címkék:
hitel, devizahitel, tartozás, visszatérítés, végrehajtás,