Devizahitel: 5 millióra számít bankjától a legendás énekes

Pénzcentrum2014. július 7. 18:01

Pataky Attila milliókat vár vissza a bankjától. Az Edda frontembere nagyon örül a devizahitelesek megsegítését célzó első törvénynek, és kíváncsi a továbbiakra.

Az énekes negyvenötmillió forint hitelt vett fel svájci frankban öt évvel ezelőtt. Egy barátja kisegítette nyolcmillió forinttal, így át tudta váltani forintra a hitelt, de még így is 28 millió körüli összeggel tartozik. Jelenleg perli a bankját, mert véleménye szerint banki bűnözés áldozata lett - írja a Blikk.



Kattints! Ennyi pénz jár a devizahiteleseknek

Kiszámoltam, nagyjából 5 millió forint jár most nekem vissza. Nagyon örülök, hogy végre ilyen magas szinten elindult valami. Az alagút végén elkezdett látszani a fény, menjünk végig rajta - mondta el a lapnak Pataky.

Kattints! A felvett autóhitelek egyharmada visszajárhat

A felvett hitel mérete jóval meghaladja az átlagos devizahitel méretét, ezért reális, hogy ötmillió forint körüli összeg járjon a zenésznek. Mivel Pataky az öt éves elévülési határon belül zárta le a hitelét, ezért a pénteken megszavazott törvény értelmében is jár neki vissza pénz.

A per részletei nem ismertek és mivel minden szerződés egyedi, így lehetséges, hogy olyan jogcímen is pénzt kap a zenész, amit a most megszavazott törvény nem tartalmaz.

Címkék:
hitel, devizahitel, celeb, mentőcsomag,