Itt az újabb nagy bejelentés devizahitel ügyben - a 7. hét hírei

Pénzcentrum2014. február 16. 13:04

Ezek 2014 7. hetének legfontosabb, legérdekesebb hírei a Pénzcentrum.hu-n. A teljes hír elolvasásához kattints a címekre.

- Itt a nagy bejelentés a devizahitelek ügyében
- Ez a lényege a szerdai devizahiteles döntésnek
Az Európai Bíróság szerdán közzétett főtanácsnoki indítványa a devizahiteles ügyről ugyan csak iránymutatásul szolgál a Kúriának, a fő üzenet azonban inkább az adósoknak, mint a bankoknak kedvező. A Portfolio.hu összefoglalta, mik a legfontosabb bizonytalansági tényezők, és mi az indítvány fő mondanivalója.

Nyakunkon az influenza! Hova tűntek az olcsó gyógyszerek?
Sokaknak nem mindegy, mennyit költenek gyógyszerekre: az idei influenzaszezonban az egyik legnépszerűbb, meghűlés kezelésére szolgáló készítmény gazdaságos kiszerelése például hónapok óta hiányzik sok gyógyszertár polcáról. Pénztárcánk bánhatja.

Friss hírek a banki robbantásról! Hol tart most a nyomozás?
Szinte napra pontosan egy hónapja annak, hogy ismeretlenek felrobbantottak két bankfiókot Budapest XIII. kerületében. A január 13-án történt robbanás szó szerint és átvitt értelemben is nagy visszhangot váltott ki, napokig, hetekig erről beszélt az ország. A Pénzcentrum.hu mutatja, mit tudunk most.

Figyelem! Nagyon fontos határidő közeleg - téged is érinthet
Érdemes figyelni az szja-bevallásnál, ugyanis fontos határidő közeleg. Február 17-ig kérhetjük az egyszerűsített bevallást - gyermekkori nevén a "söralátét" adóbevallást. A Pénzcentrum.hu mutatja a részleteket.

Életveszély! Így lopják az áramot Magyarországon 2014-ben
Hiába a figyelmeztetés, és a tiltás, sorra buknak le az áramtolvajok Magyarországon. A napokban például Jánoshalmán bukott le 2 fogyasztó, akik a villanyóra plomba megrongálásával jutottak "inygenenergiához".

Aljas trükkel fosztanak ki nyugdíjasokat fényes nappal
Az utóbbi időben ismét egyre több bejelentés érkezik trükkös tolvajokról; ráadásul a hírek szerint leginkább nyugdíjasokat fosztanak ki a régi-új trükkel. Pedig némi figyelmesség is elég lenne ahhoz, hogy elkerüljük a bajt.

Ez lenne az OTP nagy dobása? Mit lép az Erste?
Az elmúlt hetekben három bank is változtatott bankszámla-kínálatán, igaz, többen több felé indultak. Két nagybank, az OTP és az Erste egyszerűsítette termékpalettáját, míg az Axa inkább szélesített kínálatával próbál új ügyfeleket szerezni.

Újabb magyar bank emel árat: ennyivel lesz drágább az életünk
Február 10-étől jelentősen megnőttek a bankszámlavezetési költségek az MKB banknál. Mint arról a Pénzcentrum.hu korábban beszámolt, az emelés oka elsősorban a tranzakciós illetékben keresendő - a díjemelést a törvényi előírásoknak megfelelően még novemberben bejelentették.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Hova tűnik a pénzed? Így bukhatsz a bankbetéten
Magyaroroszágon a bankbetétek - összhangban a jegybanki kamatpolitikával - már rég nem kínálnak magas kamatot, mellettük szól viszont, hogy még mindig a legbiztonságosabb megtakarítási formák közé tartoznak. Azonban, ha nem körültekintően választjuk meg a számunkra megfelelő betétet, könnyen előfordulhat, hogy a várt növekedés elmarad, sőt csökkenni fog az eredetileg lekötött pénzünk.

Bukhatják a szerelmesek az ingyenes készpénzfelvételt

Amikor összekötjük valakivel az életünket, legyen szó összeköltözésről vagy házasságról, az egyik legfontosabb kérdés, hogy hogyan fogjuk kezelni a közös pénzügyeket? Hogyan fizetjük be a villanyszámlát, a jelzáloghitel törlesztőrészletét vagy a nyaralást? Közös számla? Nem túl macerás az? A Pénzcentrum.hu-nál sem múlhat el nyomtalanul a Valentin-nap. Bemutatjuk, hogy mire számíts, ha közös számlát szeretnél nyitni, és azt is, miért nem nagy boldogság a szerelmeseknek az ingyenes készpénzfelvétel.

Veszély! Támadják az okostelefonokat Magyarországon is
A világon már minden harmadik ember internethasználó, sokan közülük azonban nincsenek tisztában a világháló rejtette veszélyekkel. A Biztonságosabb Internet Napjának célja, hogy felhívja a figyelmet az internetezéshez kapcsolódó kockázatokra, és segítséget nyújtson ezek elkerülésében.

Ezek a legjobb fürdők Magyarországon és külföldön: itt a lista!

Újabb toplista készült a világ legjobb fürdőiről. Az összeállítás szerint a Rudas Gyógyfürdő és Uszoda török kori termál medencéje jelenleg a 4. legszebb a világon.

A fiataloknak sem könnyű: nagy bukta lehet a külföldi munka
Az elmúlt évek gazdasági nehézségei által előidézett egyik legégetőbb probléma világszinten is a munkanélküliség. Habár globális és univerzális problémáról van szó, talán a legérintettebb csoport mégis a fiataloké. A 15 és 24 év közötti korosztály körében mért munkanélküliség még gazdaságilag fejlett, uniós országokban is van, ahol eléri, sőt meghaladja az 50 százalékos szintet. Magyarországon tavaly novemberben a fiatalok 24,6 százaléka keresett munkát. Habár a kormány is kiemelt feladatként kezeli a témát és több megoldási javaslattal is előállt, sokan, főleg a magasabb végzettségűek között annyira kilátástalannak látják a hazai helyzetet, hogy a külföldi munkavállalást fontolgatják.

Így költözhetsz be Magyarország legmodernebb társasházába
Várhatóan 2014 nyarán adják át Magyarország első 100 lakásos passzív társasházát Budapest XIII. kerületében. A szociális bérlakásokra vonatkozó bérleti feltételekről a a tegnapi nap folyamán döntött a kerületi vezetés. Pályázni előreláthatólag február végétől lehet - értesült a Pénzcentrum.hu.

 

Címkék:
hitel, villanyóra, olcsó okostelefonok,