Mikortól igényelhető a diákhitel?

Pénzcentrum2013. augusztus 1. 14:32

Augusztus tizenötödikétől igényelhetnek diákhitelt a felvételt nyert tanulók - tudta meg az InfoRádió.

A korábbi Diákhitel és a Diákhitel 2 is augusztus 15-étől igényelhető. Azok a hallgatók, akik szeptember tizenhatodikáig igénylik a normál Diákhitelt, várhatóan október 15-ig megkapják az igényelt összeget.

A költségtérítéses képzések finanszírozására hivatott Diákhitel 2 igényléséhez a tanulóknak - mivel a beiratkozásig nem is tudnák - hallgatói jogviszonyukat nem, csupán személyazonosságukat kell igazolniuk, majd ezt később a Diákhitel Központ Zrt. maga egyezteti az érintett intézménnyel az igényelt hitel átutalásához.

A beiratkozások a regisztrációs héttel, intézménytől függően, de várhatóan augusztus utolsó hetében kezdődnek. A költségtérítéses képzésre való beiratkozáskor, amennyiben a hallgató Diákhitel 2-vel kívánja finanszírozni tanulmányait, az intézmények várhatóan elkérik a hitelszerződés számát, vagy a diákhitel igényléséről szóló nyilatkozatot.

Idén először egyébként a felsőoktatási intézmények elektronikus tanulmányi rendszereiből is igényelhető a diákhitel, ebben az esetben a szerződés tényéről az intézmények közvetlenül kapnak információt.

Címkék:
hitel, diákhitel,