Óriási újdonság: már így is fizethetsz az állampapírokért

MTI2013. június 4. 17:32

Június 1-jétől már bankkártyás fizetéssel is lehet állampapírt vásárolni a járási hivatalokban nemrég megnyitott állampapír forgalmazási pontokon - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium.

A közlemény emlékeztet, hogy a Magyar Államkincstár áprilisban és májusban járási hivatalokban történő megjelenéssel bővítette állampapír forgalmazói hálózatát. Ennek keretében tíz új helyszínen nyitott országszerte állampapír forgalmazási pontot: Budapesten az V. és VII. kerületben, Mohácson, Karcagon, Hódmezővásárhelyen, Kisvárdán, Sopronban, Dunaújvárosban, Pápán és Érden.

Az új forgalmazási pontokon értékpapírszámlát, továbbá Start- és Tartós Befektetési Számlát nyithatnak a lakossági ügyfelek. Emellett lehetőség van szerződést kötni a WebKincstár és TeleKincstár szolgáltatás igénybevételére, amellyel az állampapír befektetéseket interneten, vagy telefonon keresztül akár otthonról is lehet intézni. Az értékpapírszámlát érintő tranzakciókról díjmentes SMS szolgáltatás igénybevételével is értesülhetnek az ügyfelek.

Az államkincstár a járási hivatali megjelenés mellett mobil állampapír forgalmazási pontok felállítását is tervezi az országszerte megrendezésre kerülő kulturális eseményeken, szabadidős programokon.

Címkék:
bankkártya, állampapír,