Mi lesz így a devizahitelesekkel? Nem lesznek örökké tartó intézkedések

Pénzcentrum2013. május 10. 17:17

Mindössze 23 hiánytalanul kitöltött beadvány érkezett a mai határidőig az ócsai szociális lakópark házainak bérleti jogaira kiírt pályázat második fordulójában - közölte a pályázat lebonyolításával megbízott Magyar Máltai Szeretetszolgálat az MTI-vel. Az első forduló nyertesei június elsejétől költözhetnek be. Eközben a Nemzetgazdasági Minisztérium közölte: nem tervez korlátlan ideig tartó intézkedést a devizahitelesek megsegítésére.

A második forduló pályázóit a következő hetekben keresik fel a szervezet munkatársai, hogy kiderüljön, valóban érdemi megoldást jelent-e számukra az Ócsára költözés. A bíráló bizottság június 10-ig nevezi meg a nyerteseket.

A pályázat március 25-én lezárult első fordulójában húsz család nyert bérleti jogot, az érintettek június elsejétől költözhetnek be az ócsai szociális lakóparkba. A karitatív szervezet ezzel egy időben szociális programot indít, amely az első hetekben a lakók beilleszkedését segíti, a későbbiekben pedig az ott élő emberek igényei, szükségletei alapján nyújt segítséget a számukra.

A második forduló nyertes pályázói az első beköltözők után néhány nappal foglalhatják el új otthonaikat a lakóparkban. A pályázat továbbra is nyitva marad, a tartalékkeretbe ugyanis az év végéig folyamatosan lehet jelentkezni.

Az 50 négyzetméteres otthonok bérleti díja havi 16 800, a 60 négyzetmétereseké 19 500, míg a legnagyobb, 70 négyzetmétereseké 21 100 forint lesz.

KATTINTS! Reszkessetek, végtörlesztők! Illetékkel és bírsággal fenyeget a NAV

Nem lesznek örök érvényű intézkedések

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A kormány folyamatosan vizsgál minden olyan életképes kezdeményezést, amely tovább tudja csökkenteni a lakosság devizakitettségét, de a devizahitelesek megsegítését célzó intézkedésnek költségvetési vonzata is van - válaszolta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) az MTI megkeresésére. A tárcánál leszögezték: örökké tartó intézkedéseket, legyen szó bármelyik eszközről, nem terveznek.

A hírügynökség azzal kapcsolatban kereste meg az NGM-et, hogy a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének (PSZÁF) elnöke csütörtökön Pécsen elmondta: bár a PSZÁF nem tud arról, hogy a kormány a határidő meghosszabbítását tervezné, a szervezet fontosnak tartaná, hogy az árfolyamgát korlátlan ideig megmaradjon. "Ameddig devizahiteles ügyfél létezik, számára mindig biztosítsuk azt a lehetőséget, hogy ha szükségét érezné, beléphessen a konstrukcióba" - indokolt.

A devizahitelesek május 31-éig választhatják az árfolyamgát-konstrukciót. Március végéig az érintettek harmada, több mint 150 ezer ember élt a lehetőséggel - mondta el Szász Károly Pécsen.

Címkék:
devizahitel, Ócsa, árfolyamgát,