Diákok, közeleg a DH igénylésének a határideje

Pénzcentrum2012. december 13. 18:45

Már csak 4 munkanapjuk maradt azoknak az egyetemi/főiskolai hallgatóknak a Diákhitel igénylésére, akik az idei szemeszterben még nem kérelmeztek Diákhitelt, de a tanév első felében szeretnének pénzhez jutni.


A szabad felhasználású Diákhitel keretében felvehető hitelösszeg akár 250 ezer forint is lehet. A kötött felhasználású Diákhitel2 szintén ez alkalommal igényelhető utoljára az első szemeszterre, ennek felső korlátja az igénylő intézmény felé fennálló képzési díjfizetési kötelezettsége.

Ingyenhitel lehet a DH2

Azok az új Diákhitel igénylők, akik még 2012. december 17-ig leadják igénylésüket, az őszi szemeszter utolsó kifizetési napján (2012. január 15-én) - visszamenőleg - akár a teljes őszi tanulmányi félévre járó (öt havi) kölcsönükhöz egy összegben hozzájuthatnak. Ez a Diákhitel1 esetén - akár a régi rendszer szerinti államilag finanszírozott vagy költségtérítéses hallgatóként, akár az új rendszer szerinti állami ösztöndíjasként, állami részösztöndíjasként, vagy önköltséges képzésben tanul hallgatóként - maximum 250 ezer forint lehet. Aki lekési a 2012. december 17-ei beadási határidőt, már csak a jövő tanulmányi félévben kérheti ezt a hitelbírálat nélkül elérhető, speciálisan a diákok igényeihez kialakított kölcsönt. A felvehető hitelösszegek havi szinten: 15 ezer, 21 ezer, 25 ezer, 30 ezer, 40 ezer és 50 ezer forint.

Tényleg ilyen rossz az új Diákhitel?

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A Diákhitel2 ugyancsak a fenti időpontig kérhető a 2012/13-as tanév első félévére, melyet az idei tanévtől az önköltséges vagy állami részösztöndíjas hallgatók vehetnek fel, kizárólag a képzési díj kiegyenlítésére. A felvehető hitelösszegnek nincs felső határa, legfeljebb azonban akkora összeget igényelhet a hallgató, amekkora az intézmény felé fennálló fizetési kötelezettsége. Az igényelt hitelt a Diákhitel Központ közvetlenül az egyetem/főiskola számára utalja, így biztosítva, hogy kizárólag a képzés díja legyen kiegyenlíthető belőle. A Diákhitel2 hitelfelvevők felé felszámított kamatlába 2012. október 15-étől évi 2%, a piaci kamat 2% feletti részét az állam kamattámogatás formájában állja a diákok helyett.

Címkék: