Dupla adó vár a hitelkártyás vásárlókra, így úszhatod meg

Pénzcentrum2012. november 16. 05:27

A tranzakciós adó érinteni fogja a hitelkártya használókat is. Mennyi marad a jóváírásokból, ha ki kell fizetnünk a tranzakciónkénti 2 ezrelékes díjat, ráadásul nem is egyszer? Érdemes lesz még hitelkártyával vásárolni 2013-ban is? Jó hír, hogy több bank is kínál ingyenes megoldást. Ha nem változtatnak díjaikon a hitelintézetek, akkor 2013-ban is megéri majd hitelkártyával fizetni.

A Pénzcentrum.hu olvasóinak már a könyökén jön ki, miért is éri meg hitelkártyát használni. - HA ez mégse lenne így, kattints ide! - A tranzakciós adó viszont 2013-ban mindent megváltoztathat. Gondoljunk csak bele, egy vásárlás 4 ezrelék adót is jelent, ami az éves díjakkal együtt részben értelmetlenné teheti a hitelkártyát. A 4 ezrelék úgy jön össze, hogy  2 ezreléket adó keletkezik a vásárláskor, majd a tartozásunk kiegyenlítésekor is ennyibe kerülhet az utalás. Szerencsére nem minden bank hárítja át az illetéket. Pedig ez 200 ezer forintos költésnél már 800 forintot jelentene . Még ezek után is megérheti hitelkártyával fizetni, hiszen az 1 százalékos (2000 forintos) jóváíráshoz képest ez még mindig alacsony összeg.

>>Az idióta PIN-kódokra is rászállnak a bankok<<


A legtöbb bank nem csak részlegesen terhelte át a tranzakciós díjat a hitelkártya használókra, másrészt a jóváírások mértéke is sok esetben magasabb, mint a számítás során használt 1 százalék.

A folyószámlák között válogatva is találhatunk még 2013-ban is olyat, amiről ingyenes rendezhetjük tartozásunkat, akár beszedési megbízással vagy utalással.

Folyószámla körkép 2013

2013-ban is maradnak olyan folyószámlák, ahonnan ingyen utalhatjuk el a hitelkártya tartozásunkat a bankunknak. Azonos hitelintézetben vezetett számlák esetén ez egyébként is adómentesen tehetjük meg, de akár más banktól is marad erre lehetőség. Ilyen ingyenes utalási lehetőség marad az AXA,  CIB, Erste és K&H bankoknál. Ezeknél  a beszedési megbízás is ingyenes maradt.

A hitelkártyák közül is kiválaszthatunk egy olyat, mely esetén az eddigi információink szerint nem kell majd fizetni plusz tranzakciós díjat 2013-tól. Az összehasonlított kártyáink közül mindegyik ilyen, de ha ebben bármilyen változás áll be azonnal megírjuk. Jelenleg nincs tranzakciós díja a Citibank, Budapest, FHB, Erste, K&H, Raiffeisen és az OTP hitelkártyáinak.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

 

 

Címkék: