Videó: vastag aranylánc, milliónyi készpénz volt az ózdi uzsorásoknál

Pénzcentrum2012. szeptember 19. 18:36

Újabb uzsorásokat fogtak el a rendőrök Ózdon. A város egyik peremkerületében kis élelmiszerboltot üzemeltetett az a 46 éves férfi és 32 éves párja, akik a tavalyi évtől több, a boltban vásárló rászoruló részére folyósítottak különböző kölcsönösszegeket, majd azokat 50-100 százalékkal megnövelten követelték vissza.

A gyanúsítottak a "hitelkihelyezés" során kényszerű kuncsaftjaiknak nem készpénzt folyósítottak, hanem különböző keretösszegeket határoztak meg részükre, amelyeket azok levásárolhattak az élelmiszerboltban. Az elkövetők amellett, hogy a vásárlások összegét kamattal növelték, az élelmiszereket is szokatlanul drágán értékesítették: adósaik azokhoz az átlagos bolti ár négyszereséért juthattak hozzá.


Miután egy-egy sértett eleget tett az uzsorások által meghatározott fizetési kötelezettségnek, azok további pénzösszegeket követeltek tőlük. Amikor az adósok nem tudtak, vagy már nem akartak fizetni, akkor őket vagy családtagjaikat a terheltek veréssel fenyegették meg. Követelésük nyomatékosítására "verőlegényt" is "foglalkoztattak".

Az elmúlt hét egyik reggelén azonban rendőrök csaptak le az uzsorás párra, illetve a tevékenységüket segítő "erős emberre", akiket bűnügyi őrizetbe vettek.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Az elfogást követően megtartott házkutatás alkalmával több, mint másfél millió forintnyi készpénzt, valamint a tartozásokat tartalmazó feljegyzéseket, különböző szerződéseket és iratokat, továbbá kábítószergyanús anyagot is lefoglaltak. A nyomozás adatai alapján az immáron előzetes letartóztatásban lévő "triász" tevékenysége alkalmas több rendbeli zsarolás és uzsorabűncselekmény, valamint egy rendbeli visszaélés kábítószerrel megállapítására.

Címkék: