Ismét gyengülni kezdett a forint

MTI2012. január 13. 17:05

Gyengült a forint pénteken az euróövezeti válságaggodalmakat fokozó hírek hatására.

Az eurót délután negyed ötkor 310,76 forinton jegyezték a bankközi devizakereskedelemben a csütörtök esti 308,39 forint után.

A svájci frank 256,88 forintra erősödött péntek délutánra a csütörtök esti 254,97 forintról. A dollárt 245,36 forinton jegyezték 240,13 forint után. A japán jen is erősödött péntek délutánra, jegyzése 3,1888 forint a csütörtök esti 3,1292 forinttal szemben.

Péntek reggelre a befektetői bizalom még javult, az euró erősödött a dollárral szemben az Európai Központi Bank (EKB) csütörtöki pozitív európai gazdasági helyzetértékelésére, valamint a sikeres, jelentős hozamcsökkenést eredményező csütörtöki spanyol államkötvény és olasz kincstárjegy aukciók hatására.

Nap közben azonban fordult a hangulat, a piacok nem találták elég meggyőzőnek az olasz államkötvény aukció eredményét, valamint a délutáni órákban híresztelések kaptak szárnyra néhány euróövezeti ország küszöbön álló hitelminősítői rontásáról. Az euró 1,2870 dollár árfolyamró1 1,2650-re gyengült.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

 

Címkék:
svájci órák,