Még sem lesz 30%-os THM plafon januártól

Pénzcentrum2011. december 15. 17:05

A banki mentőcsomag után az intézményekre nehezedő adminisztrációs teher miatt a kormány vállalta, hogy törvénymosósítást nyújt be annak érdekében, hogy a kölcsönök kamatai és teljes hiteldíj mutató korlátozása, valamint az átlátható árazás biztosítósítása érdekében az egyes pénzügyi tárgyú törvények módosításáról szóló törvény csak április elsejével lépjen hatályba.

A Bankszövetség és az Nemzetgazdasági minisztérium megállapodásában létrejött devizahiteles mentőcsomag akkora plusz adminisztrációs tehet jelentene a bankszektorra, amit már nem képes elviselni. Épp ezért a kormány a THM korlátozást tartalmazó törvényt elhalasztja, áprilisra tólja annak életbelépését.

A pénzügyi közvetítőrendszerre nehezedő operációs terhekre tekintettel a Kormány vállalja, hogy 2011. december 15-ig - sürgősségi eljárást kezdeményezve - törvénymódosítási javaslatot nyújt be az Országgyűlésnek a kölcsönök kamatai és a teljes hiteldíj mutató korlátozása, valamint az átlátható árazás biztosítása érdekében az egyes pénzügyi tárgyú törvények módosításáról szóló 2011. évi CXLVIII. törvény hatálybalépésével kapcsolatban, miszerint a törvény 2012. április 1-jén lép hatályba - olvasható a kormány és a Bankszövetség tárgyalásáról készült jegyzőkönyvben.

Címkék: