Besokallt az Aegon: nincs több végtörlesztő hitel

Pénzcentrum2011. december 5. 18:02

Leáll a végtörlesztő kölcsönkérelmek befogadásával február 28.-áig az Aegon. Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy már nincs lehetőség a devizahitelek forinthitelből való kiváltására a pénzintézetnél.

A szombaton megjelent banki hirdetményből kiderült, hogy az Aegon a Végtörlesztő és Biztosítással kombinált végtörlesztő kölcsönkérelmek befogadása 2012. február 28-ig szünetel. Mivel a végtörlesztési kérelmek benyújtási határideje december 30. gyakorlatilag ezzel nem lesz további lehetőség a hitelintézetnél a devizakölcsönök kiváltására.

A lenti táblázat a már nem folyósított hitel paramétereit tartalmazza, 8 millió forintos hitelösszeg és 20 év futamidő esetén.

"Hasonlóan a többi olyan bankhoz, akik nem rendelkeznek több száz fiókkal országosan, vagy több ezer hitelügyintézővel, az Aegonnak is meg kellett húzni a határidőt, hasonlóan a Somogy Takarékhoz vagy a Fundamentához. Ahhoz, hogy megfelelően ki tudják szolgálni az eddigi igénylőket a törvényi határidőig, vélhetően nem tudnak új ügyfeleket végtörlesztési hitelekhez befogadni." nyilatkozta Gergely Péter, a BankRáció.hu hitelszakértője.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

 

Címkék: