Mégsem lesz banki mentőcsomag? Betehet az adómentes végtörlesztés

Magyar Nemzet2011. november 29. 10:01

Elállhat a bankszövetség a kormánynak átadott, devizahiteleseket érintő javaslatcsomagjától, olyannyira elmérgesedett a viszony a kormány és a pénzintézetek között - értesült a Magyar Nemzet.

Fontolóra vették a bankok, hogy kihátrálnak a devizahitelesek megsegítésére hivatott átfogó javaslatcsomagjuk mögül. Ebben jelentős szerepet játszhat, hogy a kormány a múlt hét elején olyan jogszabályt fogadott el, mely lehetővé teszi a munkaadók számára, hogy 7,5 millió forintig adómentes vissza nem térítendő támogatást adjanak dolgozóiknak a végtörlesztéshez.

A csalódás fő oka, hogy Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter három hete még azt ígérte, nem lesz új adósmentő csomag a bankok és a kormány közötti tárgyalások lezárultáig. Csak bonyolítja a helyzetet, hogy a hírek szerint a közszférában dolgozók számára végtörlesztést segítő programot készít a kormány.

Emlékezetes: a miniszterelnök és a nemzetgazdasági miniszter által múlt hét péntekén fogadott tizenegy közgazdász azt is kérte a kormánytól, hogy egyeztessen a Bankszövetséggel.

Friss!!

A magyar bankok nem szakítják meg a tárgyalásokat a kormánnyal a devizahiteleseket érintő javaslatcsomagról - áll a Bankszövetségnek a Reutershez eljuttatott írásos közleményében. Teszik ezt annak ellenére, hogy a bankok szerint a kormány megszegte azt a megállapodást, hogy a tárgyalások ideje alatt nem hoz a devizahiteleseket érintő újabb intézkedéseket.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

"Ígéretet kaptunk a kormánytól, hogy amíg nem zárulnak le a tárgyalások, addig a kormány nem hoz újabb intézkedéseket és törvényeket" - írta válaszában Müller János, a Magyar Bankszövetség vezető tanácsadója.
"Annak ellenére, hogy az utóbbi napokban történtek ilyen lépések, folytatódnak a tárgyalások a kormány és a Bankszövetség között" - áll a levélben.

Címkék: