Végtörlesztés: a végső megoldáson dolgoznak

Pénzcentrum2011. november 9. 20:00

A Parlament által hétfőn elfogadott törvény értelmében referenciakamathoz kötik a jövőben a jelzáloghitelek kamatait, csakhogy a külföldi források költsége a bankok számára ezen felül tartalmaz még költségeket, a kamatfelárba ezeknek elvileg "bele kellene férnie". - hangzott el a Bankszövetség mai sajtóbeszélgetésén, ahol a devizahitelezés más, égető kérdései is szóba kerültek, többek között az a munka, mely a Bankszövetségben folyik a probléma "végső" megoldására. 


Eddig döntően azok végtörlesztettek, akik saját megtakarításból tudták ezt rendezni. Hátravannak még azok, akik például ingatlaneladásból, új hitel felvételéből fognak végtörleszteni. Ma mindenki a bankszektorra tekint, mondván, fel kell lendítenie a hitelezést, azonban folyamatos és súlyos terhelés érte az elmúlt időszakban a szektort.

Jön a végleges megoldás

A Bankszövetség olyan munkába kezdett, amely végleges, szakmai megoldást igyekszik találni a devizahitelek problémájára, de ez nem egyenlő a teljes forintosítással. Az illetékes munkacsoport hétfőn tartotta alakuló ülését, és öt különböző javaslat alapján intenzíven dolgozik azon, hogy nyugvópontra helyezze az ügyet - közölte Kovács Levente.

Címkék: