Ide teheted a felesleges készpénzed

Pénzcentrum2011. november 9. 15:31

Megoldódik a készpénzkezelés egyik régi problémája: éjjel-nappal − tehát a bankfiókok nyitvatartási idején kívül is - lehet készpénzt befizetni a pénzautomatákba. Az automatákba betett összeg azonnal megjelenik a számlán, és elérhetővé válik például bankkártyás költésekhez. Így még az egymástól éppen távol lévő rokonok is időveszteség és költség nélkül juttathatnak pénzt a társkártyákra. Nem mellékesen: a művelet teljesen díjmentes.


Az igények alapos felmérése és a rendkívül sikeres tesztidőszak után az UniCredit Bank az év végéig, a már meglévő tíz után, további huszonöt új típusú, forint-készpénzbefizetésre alkalmas készüléket helyez üzembe. A megoldás abban különbözik a Magyarországon eddig kínált borítékos befizetésektől, hogy az összeg azonnal megjelenik, mégpedig díjmentesen az ügyfél számláján. Különösen hasznos lehet az új szolgáltatás a napi készpénzforgalmat lebonyolító vállalkozásoknak. A taxisok, kiskereskedők, szolgáltatók ezzel a banki újítással nemcsak napközben, hanem a bank zárása után is időveszteség és költségek nélkül helyezhetik el a bevételüket a bankszámlájukra.

A pénztári műveletekért általában díjat számítanak fel a bankok. Így tehát azok, akik naponta fizetik be a bevételüket, eddig kénytelenek voltak ezzel a költséggel kalkulálni. Sokat jelenthet, hogy az új, a készpénzbefizetés lehetőségét infografikával jelölő automatákba behelyezett összeg azonnal az ügyfél számlájára kerül, így az azonnal felhasználható átutalásokra, betétlekötésekre vagy egyéb tranzakciókra. De felhasználható ez a megoldás pénzküldésre is: ha például egy szülő sürgősen pénzt akar juttatni más városban tanuló vagy éppen síúton lévő gyermekének, ő a befizetés utáni percekben már ki is veheti egy másik ATM-ből az összeget − éjszaka is, ünnepnapokon és munkaszüneti napokon is.

A szolgáltatás igénybevételéhez nincsen szükség borítékra, nem kell kitölteni készpénz-befizetési nyomtatványt sem: a készpénzt egyszerűen be kell helyezni az ATM-be. A befizetésnek csupán két feltétele van: egy, a Bank által kibocsátott aktív MasterCard, Maestro vagy VISA betéti bankkártya és a hozzá kapcsolódó forintbankszámla.

A bank a nap huszonnégy órájában hozzáférhető, befizetésre is alkalmas automatákat a főváros legforgalmasabb részein, valamint egyelőre a nagyobb vidéki városokban helyezte el. A már meglévő tíz készülék mellé az idén 25 új automatát szerelnek fel. A tervek szerint jövőre újabb huszonöt, a készpénzbefizetés fogadására képes ATM várja majd az ügyfeleket. A szolgáltatás használatát az automatákon jól észrevehető helyen elhelyezett, könnyen értelmezhető infografika segíti.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

 

Címkék: