Végtörlesztés 20 perc alatt: így is lehet

Pénzcentrum2011. október 9. 12:07

Péntek délutáni, "Gond van a végtörlesztéssel? Most megírhatod" című felhívásunkra rengeteg olvasói levél érkezett a Pénzcentrum.hu szerkesztőségébe. Lapunk látogatói számos kérdést, illetve tapasztalatot osztottak meg velünk, melyek közül először néhány pozitív példát ragadtunk ki, hogy megmutassuk gyerekjáték is lehet a végtörlesztés, már amennyiben rendelkezik valaki elegendő saját forrással.

Egyik olvasónk a K&H Banknál felvett devizahitelét tért be végtörleszteni a hálózat egyik budapesti fiókjába. Pozitív tapasztalatait velünk is megosztotta. E szerint olvasónk előre kiszámolta fennálló tőketartozását és a kikalkulált összeget családi kölcsön segítségével átutalta bankszámlájára, s már így tért be a fiókba.

Elmondása szerint alig 20 percet vett igénybe az ügyintézés, melynek során kitöltöttek mintegy 4 oldalnyi nyomtatványt, s ellenőrizték, hogy rendelkezésre áll-e a számláján a hitel előtörlesztéséhez elegendő fedezet. Mint azt olvasónk elmondta, az ügyintéző hölgy ott helyben a fiókban lezárta a szerződést. A törlési engedély elkészítése pedig, amivel a Földhivatal a jelzálogjogot törölni tudja, mintegy 2 hetet vesz igénybe - tudtuk meg olvasónk leveléből.

Egy másik olvasónk az MKB Banknál találkozott hasonlóan zökkenőmentes ügyintézéssel. Ő szeptember végén tért be a pénzintézet egyik fővárosi egységébe, ahol bár az ügyintéző közönyösen fogadta, megígérte, hogy pár napon belül értesítik a lehetőségről. Néhány nap elteltével érkezett is a telefon, s bár később a fiókban mindenképp rá akarták beszélni a forinthitellel való kiváltásra, azonban a saját megtakarításból történő végtörlesztésnek végül az ő esetében sem volt akadálya.

Mint elmondta az ügyintézés viszonylag gördülékeny volt, s szerencsére semmilyen trükkös-apróbetűs nyilatkozatot nem akartak vele aláíratni. Olvasónk levelében azt is megemlítette, hogy egyik rokona a CIB Banknál találkozott hasonlóan gördülékeny ügymenettel.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

 

Címkék: