Kiderült: az MKB Bank sem hajt a devizahitelesekre

Pénzcentrum2011. október 3. 10:33

Az MKB sem akar beszállni a végtörlesztések nyomán kialakuló hitelversenybe. A K&H után már a második bank jelenti ki, hogy nem fogad be forinthitel igénylést lakáscélú hitelkiváltásra (a K&H-nál ez a saját ügyfelekre vonatkozik). A Pénzcentrum.hu egyik olvasójától kapott leveléből az is kiderült, szabadfelhasználású jelzáloghitel sem igényelhető a banknál, legalábbis devizahitel forintosítására nem.

A legnagyobb bankok közül a harmadik fújt visszavonulót, az MKB sem kíván forinthitelt nyújtani a devizahiteleseknek. Az MKB telebankjához intézett kérdésünkre azt a választ kaptuk, jelenleg nem adhatnak ki információt erről, csak személyesen, a fiókokban tájékozódhatnak az ügyfelek. A bank honlapjáról letölthető kondíciós listából mindesetre kiderül valami. Íme:


Friss!! Végtörlesztés: elkaszálta a Volksbank lépését a PSZÁF

A bank tehát szeptember 28-ától nem fogad be új igényt lakáshitel-kiváltásra, bár szerepelteti azt kondíciós listájában. A múlt héten elsőnek az Erste növelte kamatait, olyan mértékben, hogy ezzel közel ellehetetlenítette a hitelkiváltást. Mindezek után a K&H-ról derült ki: egyáltalán nem kíván hitelt nyújtani devizakölcsön kiváltására saját ügyfeleinek.

Mint ahogy a K&H lépése is, az MKB banké is meglepő. Nem csak aggályos lépés ez, hanem vissza is elsülhet a bankok irányába. Hiszen ha egy kedvező forinthitel jelenik meg a piacon (már vannak kedvező ajánlatok), akkor ezen bankok ügyfelei is könnyen elpártolhatnak tőlük. Lehetséges, hogy a bankok arra számítanak, minden nagy piaci szereplő hasonló lépést hoz és ennek köszönhetően nem lesz valós alternatíva a forinthitelre váltás.

További információk a bankokról! 

Nem ad forinthitelt a K&H saját devizahiteleseinek
Nem ad forinthitelt a K&H Bank saját devizahiteleseinek - értesült a Pénzcentrum.hu. Ezzel sokaknak nehezíti meg a végtörlesztést, persze más bankoknál végtörlesztőket nem diszkriminál ilyen módon. Egy olvasónk értesítése után egy véletlenszerűen kiválasztott fiókban érdeklődtünk a banknál kérhető kiváltási lehetőségről. Az ügyintéző elárulta: K&H ügyfeleknek nem, másoknak viszont nyújtanak forinthitelt akár deviza alapú hitel kiváltására is.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Máris feladta az Erste Bank a devizahitelesekért folytatott küzdelmet
Nem az Erste Bank lesz a végtörleszteni vágyók bankja, legalábbis ha forinthitellel szerették volna kiváltani jelenlegi devizahitelüket. A bank mától érvényes kondíciós listájában a legkisebb THM is 12,27 százalék, ami messze van a piaci átlagtól is, nemhogy a végtörlesztők vágyálmaitól.

Címkék: