Tovább gyengült a forint: 286 az euró, 237 a frank

Pénzcentrum2011. szeptember 14. 09:35

Intenzív gyengüléssel kezdődött a forint napja, amely a nemzetközi befektetői hangulat újbóli romlásával, illetve a magyar devizahitelek végtörlesztési lehetőségével kapcsolatos forintgyengítő hatással egyaránt összefügghet. Az euróval szemben tegnap már új egyéves mélypontra esett a forint 285-nél, most újabb mélypontról beszélhetünk 286 feletti euróárfolyamnál.

Az elmúlt napokban az látszott, hogy az európai kereskedési idő alatt a befektetők egyértelműen aggódnak a görög feszültségek és az eurózóna jövője miatt, de ezek az aggodalmak az amerikai befektetők számára kevésbé tűnnek komolynak, így az amerikai kereskedési idő alatt a hangulat javul.

A forint tegnap késő délután 285-ig gyengült az euróval szemben, ma reggel 284,5 körülről 286,2-ig mozdult az árfolyam.

svácji frank egy hete minimális mozgásokat produkál az euróval szemben a svájci jegybank bejelentése miatt (árfolyamküszöb), így a frank/forint jegyzések azóta döntő részben a forint teljesítménye miatt ingadoznak. A forint mai gyengülése miatt svájci frank is tovább drágult, egy egységéért már csaknem 238 forintot kell adni. A dollárral szembeni jegyzések a tegnap délutáni 206 közeli szintről ismét 210-ig emelkedtek vissza, ami kilenc hónapos forintmélypontnak felel meg.

 

Címkék: