Frankhiteleseknek kedvezhet a Svájci jegybank

Pénzcentrum2011. szeptember 9. 10:14

A magyarországi frankhitelesek szempontjából kedvező jel, hogy az elemzők sem az idei, sem pedig a jövő évre nem valószínűsítenek svájci kamatemelést és a szakértők többsége szerint sikeres lehet a jegybank által kedden bejelentett árfolyamküszöb.

Nem kell kamatemeléstől tartani

Szeptember 15-én tanácskoznak ismét (ahogy az negyedévente lenni szokott) a svájci jegybankárok. A Reuters által megkérdezett 34 közgazdász mindegyike úgy válaszolt, hogy az SNB a jelenlegi zéró szinten tarthatja az alapkamatot. Ez nem is meglepő eredmény annak fényében, hogy a svájci jegybank mindent bevet a frank drágulása ellen, kedden végső fegyverét, az árfolyamküszöböt is bevetette. Ennél érdekesebb ugyanis, hogy az elemzők konszenzusa sem az ide, sem pedig a következő évre nem vetít előre kamatemelést (és ez kedvező hír a magyarországi frankhitelesek számára is), mivel a globális gazdaság lassulása az alpesi országot is fenyegeti.


Egészen addig nem számítunk a svájci alapkamat emelésére, amíg a svájci jegybank devizapiaci intervencióra kényszerül az 1,20-as árfolyamküszöb védelme érdekében - fejtették ki a hírügynökségnek az ING közgazdászai. Ez pedig egészen addig elhúzódhat, amíg meg nem oldódik az euróövezet adósságválsága, ami a menedékdevizák fő hajtóereje - vetítik előre.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

 

Címkék: