Holnap Svájcra szegeződhet a magyar frankhitelesek szeme

Pénzcentrum2011. augusztus 16. 08:32

Holnap Svájcra szegeződhet a magyar devizahitelesek szeme, ugyanis nagyon fontos lesz a frank árfolyamának szempontjából, hogy milyen lépéseket jelentenek be szerdán az alpesi országban - írja a Napi Gazdaság.

Nagyon fontos lesz a svájci frank árfolyamának alakulása szempontjából, hogy milyen bejelentést tesznek szerdán a svájci és esetleg az uniós jegybank részéről − mondta a napilapnak Karsai Péter, a Commerzbank devizakereskedője. Bár könnyen lehet, hogy a legrosszabbon már túl van a forinttal szembeni árfolyam, hirtelen nagy javulást azonban senki se várjon − véli az elemző.

A gondot ugyanis továbbra is az jelenti, hogy ha rosszabbra fordul a hangulat a világban, ismét nagyon nehéz lesz megállítani a frank erősödését. Éppen ezért van nehéz helyzetben a svájci jegybank, amely egyedül vélhetően nem is lenne képes erre. Ezért Karsai szerint csak egy, az unióval összehangolt támogatás hozhat sikert. Nagy kérdés az is, hogy csak verbális intervencióról van-e szó, vagy konkrét lépésekre is sor kerül.

Az elkövetkező egy-két hétben dőlhet el, hogy lehet-e számítani tartós fordulatra a svájcifrank-árfolyamban − véli Kolba Miklós, az ING devizaüzletágának vezetője. A Reuters augusztusi elemzői konszenzusa azonban már lassú frankgyengüléssel számol.

 

Címkék:
commerzbank,