Ledöbbent, nem is tudta, hogy milliókkal tartozik

MTI2011. augusztus 11. 19:02

Őrizetbe vettek egy 33 éves tiszakanyári férfit, aki a gyanú szerint más iratait felhasználva mintegy ötmillió forint értékben vett fel áruhiteleket - közölte a rendőrség csütörtökön az MTI-vel.

Fülöp Gergely, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta: a szerdán őrizetbe vett férfi eddig ismeretlen körülmények között szerezte meg egy fiatalember személyi igazolványát és más okmányait, amelyeket felhasználva ötmillió forint értékben költekezett. A csaló azt használta ki, hogy hasonlított az iratok eredeti tulajdonosára, ennek segítségével - áruhitelek felvételével - műszaki cikkeket, mobiltelefonokat, bútorokat vásárolt szerte az országban.

A százados tájékoztatása szerint a férfi emellett kikölcsönzött egy csaknem hárommillió forint értékű kisteherautót is, melyet nem vitt vissza - a járművet azóta körözi a hatóság. Az álnevet használó férfi bankszámlát nyitott, sőt, egy pénzintézet ügyintézőjét még be is panaszolta, mert elutasították hitelkártya-kérelmét.

Az elkövetőt segítette, hogy a sértett csak akkor tett feljelentést, amikor az első hitelfelvételről értesítést kapott, noha iratai hetekkel, hónapokkal korábban eltűnhettek - tette hozzá a szóvivő.

A tiszakanyári férfi ellen más hatóságoknál csalás, okirat-hamisítás és egyéb bűncselekmények miatt folynak eljárások. A jelentős értékre, üzletszerűen elkövetett csalás bűntette miatt nyomozó kisvárdai rendőrkapitányság kezdeményezte az őrizetbe vett férfi előzetes letartóztatását.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 

Címkék: