Világújdonság! Sokkal egyszerűbb lehet a kártyahasználat

Pénzcentrum2011. július 17. 11:32

A Visa Europe olyan új megoldást fejlesztett kártyáira vakok és gyengénlátók számára, mellyel könnyebben megkülönböztethetőek a betéti, hitel vagy prepaid kártyák más kártyáktól, és amely segíti használatukat az ATM termináloknál - tájékoztatta a Visa Europe a Pénzcentrum.hu-t.

A közlés szerint az első alkalom, hogy olyan kártyafunkciót fejlesztettek, melynek célja a kártyahasználat egyszerűbbé tétele vakok és gyengénlátók számára.  A Visa Europe az Oberthur Technologies vezető biztonság technológiai céggel működött együtt az új arculat kialakításában, hogy biztosítani tudja az új kivitelezés széles körben való reprodukálását.

A kártyakibocsátók könnyen és alacsony költségen rendelhetik hozzá az új megoldást bármely Visa és V PAY kártya már meglévő arculatához.

Kiss Ede, a Visa Europe Magyarországért felelős területi vezetője a fejlesztés kapcsán elmondta: "A taktilis jelek nem csupán azt teszik lehetővé, hogy az ezzel ellátott kártyák könnyen és gyorsan megkülönböztethetőek legyenek más kártyáktól a pénztárcánkban, de emellett a vakok és gyengénlátók számára is nagyobb magabiztosságot adhatnak a bankkártya használatban."

Címkék: