Nincs megállás: 232 a frank

Pénzcentrum2011. július 12. 09:15

Az éjszakai órákban tovább romlott a nemzetközi befektetői hangulat, amely azt eredményezte, hogy ma reggel új történelmi mélypontról kezdi a forint a svájci frankkal szemben a napot. A jelek szerint tehát az a hír sem nyugtatta meg a kedélyeket, hogy az eurózóna pénzügyminiszterei esetleg megengednék, hogy az eurózóna jelenlegi pénzügyi mentőkerete a bajban lévő periféria országok államadósságából vásárolhasson, vagy hitelt nyújthasson nekik.

FRISS: 12.20
Megállt az euró zuhanása, mind az euróval szemben, mind pedig a frank ellenében stabilizálódott árfolyama az elmúlt egy órában. A forint euróval szembeni kurzusa a 268-as szintre ereszkedett vissza, egy frankért pedig most 231 forintot kérnek el a korábbi 233 forint után.

 


A svájci frank ma reggel csaknem új történelmi mélyponton jár az euróval szemben és a közös európai fizetőeszköz nagyon szenved a dollárral szemben is (1,3950 körül jár a kereskedés). A forint egyre nagyobb nyomás alatt áll az euróval szemben, a jegyzések már 268 felett mozognak, mindez pedig azt eredményezte, hogy 229,8-ig hanyatlott a magyar az alpesi devizával szemben a bankközi piacon. A délelőtt folyamán a 233-as szint került elérhető magasságba.

 

Címkék: