A kis frankgyengülésnek is örülni kell

Pénzcentrum2011. június 6. 17:02

A kis frankgyengülésnek is örülni kell, május 20-a óta nem járt 216 körül a forint svájci frankkal szembeni árfolyama - írja napi devizapiaci kommentárjában Karsai Péter, a Commerzbank treasury sales munkatársa.

EUR/HUF (263,50 - 266,50): Szűk négy hét után újra 265 alatt található az EUR/HUF árfolyama, a kereskedők bíznak az EU adósságválságának a megoldásában, nő a kockázatvállalási hajlandóság, a piaci szereplők jobban érdeklődnek a rizikósabb befektetések felé. Az ötéves magyar kötvény CDS-felára május közepe óta a 250-es szint felett tartózkodik, így itt nem érzékelhető olyan mértékű optimizmus, mint a forint erősödésében. Ha Görögország lekerül a címoldalakról, és nem kerül a helyére más aggasztó hír, akkor jöhet a carry-trade hatásából eredő további mérsékelt forinterősödés és természetesen a nyári (baktériummentes) uborkaszezon.


CHF/HUF (216,00 - 218,50): Annak ellenére, hogy komoly eséllyel pont kerül (ideig-óráig) a görög adósságválságra a CHF nem gyengült a dollárhoz hasonló mértékben az euróhoz képest. A kis gyengülésnek is örülni kell, május 20-a óta nem járt 216 körül a CHF/HUF árfolyam. Érdemi elmozdulás leginkább akkor következhetne be, ha az ECB kamatot emelne az elkövetkező időszakban, míg az SNB nem.

Címkék:
commerzbank,