Robin Hood: a bajba jutott devizahitelesek fejedelme

Magyar Hírlap2011. március 7. 10:32

Egy év alatt mintegy 33 százalékkal növekedett a banki adósok listájában (BAR) nyilvántartott ügyfelek száma. A Magyar Hírlap értesülései szerint Robin Hood Akciócsoport alakul, hogy megállítsa a jogtalan végrehajtásokat és kilakoltatásokat.

A Fehér Kéményseprők Országos Társadalmi Szervezetek Szövetsége a törvényileg meghatározott keretek betartásával Robin Hood Akciócsoportot hoz létre. A szervezet elnöke, Dabasi Tamás elmondta, azért döntöttek így, mert a nyomozó hatóságok - a többszöri bejelentéseik ellenére - sem számolták fel hazánkban a fehérgalléros bűnözést.

Az akciócsoport feladata és célja, hogy fellépjen a hitel-visszafizetési gondokkal küszködő embereket és családokat zaklató és velük szemben jogtalanul eljáró követeléskezelők, faktor- és creditcégek, végrehajtók és kilakoltatók ellen. Az akciócsoport az Alföldön, Észak-Magyarországon, Fejér megyében és Budapesten mozgósítható, ám folyamatosan várják azok jelentkezését, akik az ország többi részén segítenék a munkáját.

Az elnök kiemelte, a törvények maradéktalan betartásával mindent elkövetnek, hogy megvédjék a rászorulókat, és visszaszerezzék a már elvett ingatlanokat. "Betelt a pohár, álljanak le az eddig törvényileg nem megfelelően szabályozott és emiatt a pénzügyi felügyelet által ellenőrzésük alá nem vont tevékenységükkel" - üzeni az érintetteknek Dabasi.

 

Címkék: