Nem fagyasztja be a kormány a frank árfolyamát

Pénzcentrum2011. március 3. 17:32

A nemzetgazdasági miniszter az MTI érdeklődésére ma cáfolta a Hírszerző portál értesülését, miszerint a magyar kormány a svájci frank törlesztési árfolyamának befagyasztását tervezi a frankhitelesek védelmében.

A hírportál értesülései szerint a kormány 2014-ig 190 forint környékén rögzítené a svájci frank árfolyamát, hogy így védje meg a frankhiteleseket az árfolyamkilengésektől.

Korábban:  190-nél rögzítené a svájci frank árfolyamát az Orbán-kormány

A devizahitelesek megsegítésében az árfolyam rögzítése az egyik lehetőség - ezt tegnap Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője mondta az InfoRádió beszámolója szerint. Konkrét árfolyamot nem említett a frakcióvezető.

Utoljára a hetvenes években hallottam ilyesmit, hogy a kormány határozza meg az árfolyamot, manapság Londonban és Frankfurtban teszik ezt - reagált Erdei Tamás az elképzelésre. Ez kacsa, ilyesmit nem lehet megcsinálni - minősítette az információt a Bankszövetség elnöke.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

 

Címkék: