"Háromszázezer adós van már nagy bajban"

Pénzcentrum2011. január 3. 09:32

Már rengeteg olyan család is bajba került, akik alaposan átgondolva, számolva, felelősen vettek fel hitelt - nyilatkozta a Népszavának Lénárd Mariann, a Banki Hitel Károsultjainak Egyesületének főtitkára, aki szerint az állami eszközkezelő társaság nem oldja meg a bajba jutott, fizetésképtelen devizahitelesek gondjait.

A főtitkár a lapnak adott interjújában elmondta: aki egy hónapot nem tud fizetni, az szinte biztosan megindul a fizetésképtelenség felé. Úgy látja, nagyjából háromszázezer adós van már nagy bajban. Ehhez a számhoz még hozzá kell adni a családtagokat is.

Lénárd Mariann szerint a hitelesek megsegítésére létrehozandó eszközkezelő is csak a még mindig úgy ahogy fizetőképes ügyfeleknek jelenthet valamiféle megoldást. Akik már nem képesek állni a törlesztő részleteket, rajtuk egyik módszer sem segít. A közbeszédben pedig szinte kizárólag a bajba jutott devizahitelesekről folyik a diskurzus, holott ők még mindig nem fizetnek olyan magas kamatterheket, mint akik forintban vették fel a hiteleiket, s közülük is nagyon sokan fizetésképtelenné váltak.

 

Címkék: