Zöld programot indít az Erste Bank

Pénzcentrum2010. szeptember 27. 10:32

Kedvező finanszírozás környezetbarát lakásokhoz, épületekhez és gépjárművekhez Energiatakarékos technológiák használatát ösztönző, kamatkedvezményes finanszírozási megoldásokat vezet be az Erste Bank Hungary Nyrt. ingatlan vásárlásához vagy építéséhez kapcsolódó hitelkonstrukcióinál. Az Erste Csoporthoz tartozó Erste Leasing szintén kedvezményes finanszírozási konstrukciókkal kapcsolódik a programhoz. Az Erste Zöld Program keretében a bank környezetbarát lakások vásárlásához és építéséhez 0,2,-0,4%-os hitelkamat-kedvezményt nyújt a mindenkor aktuális kondíciókból, az Erste Leasing pedig 2010. október 1-jétől a környezetbarát technológiával készült autók vásárlásakor megközelítőleg 0,9-1%-nyi kedvezménnyel nyújtja majd finanszírozási ajánlatait.

Sztanó Imre, az Erste Bank Hungary Nyrt. Lakossági Üzletágért felelős vezérigazgató-helyettese elmondta: az Erste Bank kiemelt célja, hogy a rendelkezésére álló eszközökkel támogassa a környezetbarát technológiák, módszerek szélesebb körű hazai elterjedését. Ennek érdekében indít Zöld Programot a bank, melynek keretében az energiatakarékos ingatlanokkal kapcsolatos beruházásokhoz és - lízingcége, az Erste Leasing bekapcsolódásával - gépjármű vásárláshoz kedvezményes finanszírozást biztosít ügyfeleinek.

A Erste Zöld Program keretében a bank a passzívháznak minősülő, valamint az energiatakarékos minősítéssel (A, A+ Energetikai Tanúsítvány) rendelkező ingatlanok esetében a teljes futamidőre kamatkedvezményt nyújt. Passzívházak esetében a kamatkedvezmény mértéke 0,4%, A+ energiahatékonyságú ingatlanok esetében 0,3%, míg A energiahatékonyságú ingatlanok esetében a kamatkedvezmény mértéke 0,2%.

Sztanó Imre felhívta a figyelmet arra, hogy a 176/2008. számú Kormányrendelet értelmében
2009. január 1-jétől az ingatlanok használatbavételi engedélyéhez, vagy tartós bérbeadásához Energetikai Tanúsítvány kiállítása szükséges. Meglévő épület, önálló rendeltetési egység vagy lakás adásvételéhez az energetikai tanúsítás 2011. december 31-ig önkéntes, azt követően azonban kötelező lesz.

Az Erste Zöld Programban megfogalmazott kedvezményre való jogosultság megállapításának alapja minden esetben a fenti Kormányrendelet által meghatározott tartalmi és formai követelményeknek megfelelő Energetikai Tanúsítvány, melyet az arra jogosultsággal rendelkező szakértő készít.

Megyeri István, az Erste Leasing vezérigazgatója kiemelte: az Erste Leasing az energiahatékonyság növelését és a környezettudatosság erősítését célzó programban akciós gépjármű finanszírozást fog biztosítani az energiahatékony hybrid gépjárművekre vonatkozóan. Ennek keretében a környezetbarát technológiával készült autók finanszírozásakor az Erste Leasing valamennyi Erste bankfiókban - konstrukciótól függően - 1% körüli kedvezményt nyújt majd ügyfelei számára a finanszírozáshoz kapcsolódó és az ügyfelet terhelő összköltségből.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Európa Torony

Címkék: