Egymilliárd kellene a Vidámpark megmentéséhez

Magyar Hírlap2010. augusztus 25. 09:47

Több mint egymilliárd forintból mentené meg az összeomlástól a Budapesti Vidám Park Zrt-t a városvezetés - tudta meg a Magyar Hírlap.

A városvezetés három lehetséges forgatókönyvet készített: végelszámolással való átalakulást vagy az állatkertbe való beolvadást javasolják, esetleg a döntés elodázását 2011. szeptember 30-ig.

Az első szerint a Vidámpark az év végén jogutód nélkül megszűnik, feladataira új költségvetési szervezetet alapítanak. Ehhez a Vidámpark végelszámolásán át vezet az út, amire az idén 650 millió, jövőre 150 millió forintot különítenének el.

Ez azonban még nem oldaná meg az intézmény likviditási gondjait, a felszámolás megelőzéséért 240 millió forint tulajdonosi kölcsönt, valamint 100 millió forint vissza nem térítendő tőkejuttatást adna a főváros. Ugyanezek a költségek merülnek fel, ha a másik utat választva a Fővárosi Állat- és Növénykertbe olvasztanák az intézményt.

Ha a döntés elhalasztását választaná a Fővárosi Közgyűlés csütörtökön, a főpolgármester-helyettesi előterjesztés akkor is szükségesnek tartja a fizetőképesség fenntartásához szükséges 240+100 millió forint azonnali pénzátadást.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A Vidámparkról januárban vált ismertté, hogy csődközelbe jutott, jóllehet már tavaly szeptemberben látható volt a hiány, s így még a tavaszi nyitás is kérdéses volt.

Címkék: