Gyorshír: lövöldözés az Erste székházánál!

Pénzcentrum2010. március 19. 13:37

Fegyveres támadás történt az Erste Bank XIII. kerületben lévő székházánál. A helyszínről származó értesüléseink szerint lövések is eldördültek a székháznál lévő bankfiókban, miután a rabló dulakodásba kezdett a biztonsági személyzettel. A bankrablás meghiúsult, egy könnyebb és egy súlyos sérültről tudni. Utóbbi a 29 éves bankrabló, akit életveszélyes állapotban szállítottak kórházba.

15:07

Tafferner Éva, a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője az Indexnek elmondta, a baseballsapkát viselő, 29 éves budapesti férfi nem sokkal fél kettő előtt lépett be a budapesti Népfürdő utcai Erste-székház alsó szintjén lévő bankfiókba.

A biztonsági őrnek feltűnt a gyanús viselkedése, ezért rácsapta az üvegajtót. A támadó ekkor elővette 9 milliméteres kaliberű pisztolyát. Egy gézszerű anyagból készült maszkot tett az arca elé, majd verekedni kezdett a biztonsági őrrel. Több lövés is dördült közben, mindegyik a támadó fegyveréből.

Mikor az üvegajtók közé szorult támadó látta, hogy esélytelen az őrrel szemben, maga ellen fordította fegyverét. Életveszélyesen megsérült, kórházba szállították. A Független Hírügynökség úgy tudja, a férfi az álla alá tartotta a pisztoly csövét és elsütötte. A lövedék az orrnyergén át távozott.

14:40

Az Országos Mentőszolgálat ügyeletese megerősítette, hogy egy embert - valószínűleg a bankrablót - életveszélyes állapotban vittek az Árpád Kórházba. A fiókban mindenki jól van, egy nő - feltehetően alkalmazott - viszont könnyebb sérülést szenvedett, miután bokáját súrolta egy gellert kapott golyó.


Az Erste székháza és környéke

14:15

Két sérültről tudnak a helyszínről tudósító forrásaink: az egyik a biztonsági őr, a másik a rabló. Utóbbiról még nem tudni, öngyilkossági szándékkal fordította-e maga ellen a fegyverét, vagy a dulakodás miatt sérült meg. Úgy tudjuk, a helyszínre érkező mentők vérző fejjel kórházba szállították.

Az Erste alkalmazottjainak belső információi serint sem Erste-dolgozó, sem ügyfél nem sérült meg a támadás során. A forgalom már helyreállt a székház környékén, de a fiókot lezárták.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

13:56

Legfrissebb információink szerint a bank személyzetével folytatott dulakodás közben dördült el a bankrabló fegyvere, valószínűleg háromszor. A behatoló megsérült, vérző fejjel látták. Újraélesztése folyik. A bank központi fiókját lezárták. Úgy hírlik, miután a golyó gellert kapott, a bankfiók egyik alkalmazottja is könnyebben megsérült. Az Erste jelezte: mivel folyamatban lévő ügyről van szó, egyelőre nem adnak információt.

Tavaly január közepén a Duna túloldalán, az Erste Flórián téri fiókjában történt hasonló eset, ám akkor személyi sérülés nem történt. A bankrabló túszokat ejtett, majd egérutat nyert. Miután a tettest megtalálták, a nyomozás a közelmúltban lezárult.

13:47

Az Erste székházából származó információforrásaink a bank székházába behatoló rablót vérző fejjel látták, a feltételezések szerint öngyilkosságot próbált meg elkövetni a biztonsági személyzettel folytatott birkózást követően. Más vélemények szerint a biztonsági személyzet adta le a lövést.

13:37

Információink szerint a biztonsági személyzet fegyverrel hatástalanította az épületbe behatoló bankrablót. További fejleményekkel hamarosan jelentkezünk.

Címkék: