Márciustól vége a böngészőterrornak

Pénzcentrum2010. február 21. 08:02

A Microsoft és az Európai Versenybizottság megállapodása értelmében márciustól a Windows felhasználói választhatnak, milyen browsert szeretnének a gépükön látni, nem lesz alapértelmezett az Internet Explorer.

Az ehhez szükséges frissítőfájlokat már tesztelik a Windows brit, francia és belga verzióin. A szoftverválasztás lehetősége automatikus lesz a Windows XP, Vista és Windows 7 felhasználói számára. A Windows-zal automatikusan települő Explorer helyett a felhasználók mostantól választhatják a Firefoxot, az Operát, a Safarit vagy a Google Chrome-ot is.

Felmérések szerint a világ internetezőinek fele használ Interner Explorert. Milliók, akik eddig soha nem gondolkodtak el arról, milyen szoftvert is használnak a gépükön, most kénytelenek lesznek választani. Ez pedig remek lehetőségnek tűnik a Microsoft riválisai számára. A Firefoxot jegyző Mozilla Alapítvány elnöke, Mitchell Baker máris fontos mérföldkőnek nevezte az eseményt abból a szempontból, hogy az emberek átvegyék az irányítást a saját életük fölött.

Címkék: