Alapkamathoz kötött forinthitel a Budapest Banknál

Pénzcentrum2010. január 18. 15:32

Forint alapú jelzáloghitelt indított a Budapest Bank. A kedvező kamatozású hitel azoknak jelenthet alternatívát, akik az árfolyamkockázattal járó euró alapú hitelek mellett kiszámíthatóbb pénzügyi megoldásokat keresnek lakásvásárlási szándékukhoz. Akik vállalják, hogy igazolt jövedelmüket a banknál vezetett folyószámlájukra utalják, kiemelt kamatkedvezményben részesülnek.

A Budapest Bank lakossági termékkínálata az idei év elejétől kedvező kamatozású forint alapú jelzáloghitelekkel bővült. Az új forinthitel konstrukciókat választó ügyfelek elkerülik az árfolyam ingadozása miatt bekövetkező törlesztőrészlet változásokat, emellett átláthatóbb módon követhetik nyomon a kölcsön kamatlábának változását.

Az új hitel elsődleges előnye, hogy az igénylés bankhoz történő benyújtásától számított első évben a kamatláb nem változik: először az első éves fix periódust követő kamatforduló alkalmával csökkenhet vagy növekedhet a hitel kamatlába. A bank a hirdetmény kiadásakor érvényes jegybanki alapkamat - mint bázis - figyelembevételével alakítja ki a kamatlábat, melynek módosulása minden esetben a jegybanki alapkamat kamatperiódus közben bekövetkező változásának megfelelő mértékű és irányú.

"Az átalakuló gazdasági környezet az ügyfelek igényeit is érezhetően befolyásolta: az átláthatóság, kiszámíthatóság került előtérbe. Ennek megfelelően, a pénzintézet felelős hitelezési szemléletével összhangban alakítottuk ki új forint alapú megoldásainkat: a hitel kamatlába egy évig változatlan marad, majd a jegybanki alapkamat alakulásával mozog együtt, azaz egyszerűen nyomon követhető törlesztési feltételeket biztosít" - mondta Paragi Zoltán, a bank lakossági hitelezési vezetője.

Azok az ügyfelek, akik vállalják, hogy a hitelbírálathoz igazolt jövedelmüket (de legalább 70%-át) a banknál vezetett folyószámlájukra utaltatják a hitel futamideje alatt, kiemelt kamatkedvezményben részesülnek. Ezenkívül a hitelt igénylők (határozatlan ideig, az akció visszavonásáig) az értékbecslési díj megfizetésére 100%-os kedvezményt kapnak a banktól.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A bank a kölcsönt a mindenkori hitelbírálat alapján nyújtja. Az itt közzétett THM 5 millió forintra és 20 éves futamidőre vonatkozik, meghatározása az aktuális feltételek, illetve a hatályos jogszabályok figyelembevételével történt és a feltételek változása esetén a mértéke módosulhat.

Címkék: