A MasterCard aggódik a magyar bankkártyákért

Pénzcentrum2009. december 15. 12:32

A MasterCard Europe megdöbbenéssel értesült a december 14-i szavazás eredményéről, amely először a bankkártyák magyarországi történetében, szabályozza a bankközi jutalék díját -áll a társaság mai közleményében.

A kártyatársaság meggyőződése, hogy az elfogadott törvénymódosítás káros az elektronikus fizetés hazai fejlődésére, és rendkívül kedvezőtlenül érinti a kártyaüzletág összes résztvevőjét, így a kártyabirtokosokat, a kereskedőket és a bankokat egyaránt.

Bővebben a témáról:  Kartell után törvényi szabályozás jöhet a bankkártyapiacon

A rögzített árstruktúra bevezetése aláássa azokat a törekvéseket, amelyek az elektronikus fizetés terjedését szorgalmazzák a nehézkes és költséges készpénz-használat helyett. Az új szabályozás veszélyezteti azokat a pozitív tendenciákat, amelyek az elmúlt évek piaci versenye és dinamizmusa mellett a bankkártya elfogadás 100%-os növekedéséhez vezettek a hazai üzletekben. Az árszabályozás megtörheti a világszerte elfogadott kártyás fizetés terjedését.

A MasterCard értetlenül áll a tény előtt, hogy a parlament bármilyen hatástanulmány és nyilvános konzultáció nélkül fogadta el szabályozást. A kártyatársaság áttekinti a bankközi jutalék szabályozásának visszavonása érdekében tehető jogi lépéseket.

Címkék: