Megszólalt az APEH-elnök: még reménykedhetnek a dolgozók

Pénzcentrum2009. december 2. 10:02

A rendes jövedelmük részeként tekintenek az APEH dolgozók az év végi jutalomra, ezért fontos, hogy az adóhivatal 15 ezer munkatársa megkapja az év végi prémiumot - nyilatkozta Szikora János APEH-elnök a Magyar Hírlapnak.

A hivatal munkavállalói közül négyezren még bruttó 140 ezer forintot sem keresnek havonta, az újonnan belépők pedig a versenyszférához képest alacsonyabb fizetésért szegődtek el az adóhivatalhoz. "Az a baj, hogy ez a pénz jutalomként lett nevesítve, holott ez inkább pluszbér" - szögezte le az év végi prémiumról Szikora az interjúban.

Korábban: Mennyit keresnek az APEH dolgozói? Íme a számok

Az adóbevételek visszaesése a világgazdasági válságnak köszönhető, a jutalmazásnak pedig a 60 mutatóval mért kemény teljesítményhez kell igazodnia - mondta az elnök, és hozzátette, hogy a pénzügyminisztertől ígérete van a jutalmak kifizetésére.

A lap kérdésére, miszerint elképzelhető-e egy APEH sztrájk, Szikora elmondta, hogy a több évtizede állományban lévő munkatársakat ismerve nem számít sztrájkra, és reméli, hogy az új belépők sem nyúlnak ehhez az eszközhöz.

Korábban: Lázadás! APEH-dolgozók harca a jutalomért

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Az APEH elnöke elmondta, hogy a rossz fizetések miatt a korrupció veszélye fennáll a munkatársak körében, ezért van a hivatalnak szigorú belső ellenőrzési rendszere. A hivatali dolgozók tévútra térése eddig ritkán fordult elő, és az adóhivatal vezetője bízik benne, hogy ez a jövőben is így lesz.

Címkék: