Hitelcsalások: 300 specialistát állítottak munkába

Pénzcentrum2009. szeptember 18. 12:02

Az FBI (Federal Bureau of Investigation, Szövetségi Nyomozóiroda) igazgatójának beszámolója szerint az elmúlt egy évben 63 %-kal emelkedett az iroda hatáskörébe tartozó jelzálogcsalások ügyében indított nyomozások száma.

"A megváltozott gazdasági környezet sokakat a bűn útjára terelt, az áldozatok között elsősorban könnyen sebezhető egyéneket találni, akik a csalás következtében sok esetben nem csak a házukat veszítették el" - mondta a szenátus előtt Robert Mueller, az FBI igazgatója.

Az iroda jelenleg mintegy 2600 esetet próbál felgöngyölíteni, ezek szinte kivétel nélkül 1 millió dollár feletti kárral járó hitelcsalások. Az elmúlt időszakban folyamatosan emelkedik az esetek száma, az okozott kár pedig a többszörösére nőtt a három évvel ezelőtti szintnek.

Az iroda a növekvő ügyletszámra tekintettel 300 hitelspecialista ügynököt állított munkába, akiktől az ügyek sikeres megoldását várják. A vizsgálatok központjában azok az iparági bennfentesek állnak, akik neve egyértelműen összefüggésbe hozható a csalásokkal.

Címkék: