Mennyi hitelt kaptak idén a Fundamentások?

Pénzcentrum2009. szeptember 9. 12:02

Az idei első hat hónapban több mint 65 ezer új lakásszámla szerződés született, 144 milliárd forint szerződéses összegben a Fundamenta-Lakáskasszánál. Ez 19 %-kal meghaladja a terveket, de némileg elmarad a tavalyi értékektől.

"Már tavaly számoltunk a recesszió hatásaival és ezeket is figyelembe véve készítettük a 2009-es értékesítési tervet, amely azonban nem sokkal marad el a 2008-as céloktól - tájékoztatott Dr. Gergely Károly elnök-vezérigazgató. Látható, hogy a lakás-előtakarékoskodás népszerűsége nem lankadt, s továbbra is betölti a mentsvár funkciót a lakosság körében, mivel itt kockázatmentesen, magas hozam mellett fektethetők be - lakáscéllal - még a kisebb havi megtakarítások is."

A saját hitelállomány minden konstrukciónál (normál lakáskölcsön, áthidaló kölcsön, azonnali áthidaló kölcsön) nőtt a múlt év első feléhez képest. Az év első hat hónapjában 3334 darab normál lakáskölcsön szerződés született, a lakás-takarékpénztári kölcsönök folyósítása 1,8 milliárd forintot tettek ki, ez 49,6 %-kal haladja meg a tavalyi első féléves értéket.

A folyósított normál kölcsönök még a régi tarifák szerinti 6 %-os kamatozású termékek (THM 6,87-7,24%), ami rendkívül versenyképes a jelenlegi forinthitel piacon. Élénk volt a kereslet más Fundamenta hiteltermékek iránt is. Az azonnali áthidaló kölcsön állománya 25,2 %-kal, a normál áthidaló kölcsön állománya pedig 57,5 %-kal nőtt tavaly június végéhez képest.

Az első félévben együttesen mintegy 5 milliárd forint összegben folyósított normál lakáskölcsönt, áthidaló kölcsönt és azonnali áthidaló kölcsönt a Fundamenta-Lakáskassza.

Címkék: