Tuti tippek hitelkiváltáshoz

Pénzcentrum2009. augusztus 26. 05:38

Minden adós álma, hogy rossz kamatozású hitelét kedvezőbbre cserélje. De vajon mikor éri meg a jelenlegi helyzetben hitelkiváltással próbálkozni, és milyen feltételeknek kell megfelelni, hogy az ügylet ne legyen ráfizetéses? Forrás: ingatlanmagazin.com

• Ha lakáshitelről van szó, érdemes olyan bankot keresni, amelynél nem szabad felhasználású jelzáloghitel, hanem lakáshitel-kondíciókkal váltják ki ezeket.

• Kiváltás előtt érdemes azt is körbejárni, mely banknál milyen egyéb biztosítékokat kérnek. A lakásbiztosítás megléte mindenhol elvárás, életbiztosítás viszont nem mindenhol kötelező.

• Ha a hitelkiváltásra nem a kedvező kondíciók miatt van szükség, hanem mert a meglévő hitelek fizetése is problémás, és nem tudunk jelentős kamatkülönbséget elérni az új hitelünkkel, érdemes kiváltás helyett futamidő-hosszabbítást választani.

• Ha tudjuk, hogy a jövőben nem lesz gond a törlesztéssel, és csak átmeneti nehézségek adódtak, érdemes türelmi idejű konstrukcióra váltani. Ez esetben számítani kell arra, hogy az tőkemoratóriumot követően megugrik majd a törlesztőrészlet.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

• Euróban utalt jövedelem mellett célszerű olyan hitelre cserélni a meglévő tartozásokat, amelynél lehetőség van arra, hogy az ügyfél devizában törlesszen.

Tovább a teljes cikkre...

Címkék: