Dübörög a lottóláz: tuti tipp a nyeréshez

Pénzcentrum2009. augusztus 20. 08:02

Brit tudósok megfejtették, hogy mely házszám az, amely alatt a legtöbb lottónyertes lakik. Olaszországban tovább dübörög a lottóláz, de a mi ötösünk is szépen hozhat a hétvégén.

Különös eredményt mutatnak a brit Nemzeti Lottótársaság statisztikái. Akik a 3-as számú házban, lakásban laknak sokkal esélyesebbek arra, hogy komoly nyereményt érjenek el. Ez azokból az 50 ezer font feletti nyereményekből derül ki, amelyeknél a nyertesek nyilvánosságra hozták adataikat. A második legszerencsésebb házszám a 2-es, a harmadik pedig az 5-ös. 

Nem tudni, hogy Olaszországban létezik-e hasonló adatsor, az azonban biztos, hogy Itáliában tovább pörög a lottóláz: most kedden sem lelt gazdára az immár 143,9 millió eurós (39,3 milliárd forint) lottófőnyeremény, miután a kedd esti sorsoláson sem volt telitalálat. A legközelebbi húzásra csütörtökig kell várniuk a játékosoknak.

Az Olaszországban népszerű 6/90-es játékot játszó milliók és a nagyszámú lottóturista által feladott szelvények egyikén sem találták el a helyes kombinációt, amelynek számai a 2, 19, 43, 49, 77 és a 82 voltak.

Számítások szerint az álomfőnyereményre áhítozó játékosok ebben az időszakban napi átlagban összesen 26 millió eurót (7,1 milliárd forint) költenek a lottóra. Tavaly júliusban ez az összeg még csak 14 millió euró (3,8 milliárd forint) volt.

Magyarországon is nő a tét

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Hazánkban tovább halmozódik az ötöslottó nyereménye, ugyanis múlt szombaton sem volt telitalálatos szelvény. A várható főnyeremény ezen a héten az ötöslottónál 1340 millió forint, a hatoslottónál 255 millió forint lesz. 


A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a Táraság saját lottózói augusztus 20-án zárva lesznek. Ugyanakkor az ünnepnapon is üzemel a teljes fogadási rendszer, így a nyitva levő üzletekben (áruházak, boltok, vendéglátóhelyek stb.), valamint interneten, telefonon, SMS-ben, OTP ATM-eken korlátozás nélkül fogadhatnak a játékosok. Az ünnepet követő hétvégén a lottózói nyitva tartás és valamennyi sorsolás az általános pénteki, szombati, vasárnapi rend szerint alakul.

További érdekes hírek címlapunkon! Kattints!

Címkék: