Lerobbant a CIB központi szerver, de már újra működik - a fiókok tovább nyitva tartanak!

Pénzcentrum2009. július 29. 16:19

Megoldódott  a CIB rendszerek leállásának rejtélye - a ludas a központi számlavezető rendszer központi hardvere volt. A hiba miatt a GIRO-átutalások mai befogadásának határidejét 19 óráig meghosszabbították, a normál nyitvatartási rend szerint 17 óránál korábban záró bankfiókok pedig a mai napon 1 órával hosszabb ideig állnak az ügyfelek rendelkezésére.

A CIB Bank a mai leállással kapcsolatos közleménye az alábbiakban olvasható:

"A CIB számlavezető rendszere központi hardverének ma délelőtti meghibásodása hatással volt banki rendszereinkre. Ennek következtében a megbízások teljesítése — többek között a pénztári tranzakciók, a kártyaelfogadás, a CIB Internet Bank, a CIB24 ügyfélazonosító rendszere — átmenetileg leállt. A rendszerek közötti kapcsolat helyreállítása megtörtént, a CIB Bank valamennyi, bankfiókban, illetve az interneten keresztül igénybe vehető szolgáltatása elérhető, a bankkártyás tranzakciók zavartalanul teljesülnek.

A sajnálatos hiba miatt feltorlódott megbízások rövid időn belüli beérkezése átmeneti túlterheltséget okozhat. Ügyfeleink kiszolgálása érdekében a GIRO-átutalások mai befogadásának határidejét 19 óráig meghosszabbítottuk, a normál nyitvatartási rend szerint 17 óránál korábban záró bankfiókjaink pedig a mai napon 1 órával hosszabb ideig állnak az ügyfelek rendelkezésére. Az esetleges kellemetlenségért, a hosszú várakozásért utólag is kérjük ügyfeleink szíves elnézését."

Korábban: Meghalt a CIB Bank rendszere! Mi lehet a háttérben?

Címkék: